De Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden, waar op vrijdag 15 januari de grootscheepse vaccinatie van Friesland gaat beginnen.
De Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden, waar op vrijdag 15 januari de grootscheepse vaccinatie van Friesland gaat beginnen. Foto: GGD Fryslân

GGD Fryslân start op 15 januari met vaccineren

Zorg & Welzijn Corona nieuws

GGD Fryslân begint vanaf vrijdag 15 januari met vaccineren tegen Covid-19 in Fryslân. Zoals overal in Nederland begint de GGD ook hier met zorgmedewerkers. Personeel van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en instellingen voor gehandicaptenzorg zijn als eerste aan de beurt. Daarna volgen zorgmedewerkers in de wijkverpleging en de wmo-ondersteuning.

De Friese GGD meldt: “Vanaf 15 januari 2021 gaan we starten met vaccineren van zorgpersoneel in de Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden. We hebben voor het WTC Expo gekozen omdat hier voldoende ruimte is, zowel binnen als buiten. Daardoor kunnen we binnen genoeg afstand van elkaar houden en kun je buiten dichtbij parkeren.”

Grootschalige Friese start in WTC Expo

Na deze grootschalige start in het WTC Expo wordt gestart met het vaccineren van kwetsbare groepen en ouderen. Dit wordt verzorgd door de instellingen en huisartsen.

Tijdens de feestdagen is er keihard doorgewerkt

André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de overkoepelende organisatie van GGD’en: “Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen.”

GGD: ‘Dankzij vaccineren krijgen we onze vrijheid terug’

De GGD wil uiteraard ook nog graag het volgende laten weten: “Met een vaccinatie tegen het coronavirus bescherm je jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen. Heb je een vraag over het coronavirusvaccin? Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijk informatienummer 0800-1351.

Friese informatie over de vaccinatie in onze provincie kun je vinden op deze link: https://www.ggdfryslan.nl/coronavirus/vaccinatie/?fbclid=IwAR0J7vcbTOFuDm6Jck4fD0ET4vtkJj_9tBq_pBhNPukO4idKu_CVWAeE_II.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 17 minuten geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 2 uur geleden
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00