Nieuw Heerenhage krijgt vorm
Nieuw Heerenhage krijgt vorm Foto: Rendant

Nieuw Heerenhage krijgt vorm

Zorg & Welzijn

HEERENVEEN Het schiet mooi op met de bouw van het nieuwe Heerenhage. De verouderde serviceflat op de hoek met de Tjotter in de wijk De Greiden maakt plaats voor twee kleinere woonvleugels en veertig woningen. De vorderingen verlopen zeer voorspoedig. Al heeft het coronavirus wel voor enige vertraging en ongemak gezorgd. 

De bouw gaat vooralsnog zoveel mogelijk door, maar dat gebeurt vaak op een andere manier om te voldoen aan de coronarichtlijnen van het RIVM. Zo gaan de bouwvakkers met hun auto naar de bouwplaats, om te voorkomen dat ze met te veel mensen in een busje zitten. Ook eten ze vaker in hun auto om afstand te bewaren. Dit kan vervelend zijn voor de omwonenden, die lastiger een parkeerplek vinden.‘’

“We proberen bij de bouw de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken en maatregelen te treffen. Het lukt op dit moment niet om op eigen terrein te parkeren. Er staan veel auto’s in de wijk, omdat bouwlieden niet samen in een busje komen, maar zelfstandig met de auto reizen’’, vertelt Désirée van Dijk-Attema, directeur van Heerenhage.

Informatiebijeenkomst uitgesteld 

De informatiebijeenkomst gaat voorlopig niet door. Vanwege de ontwikkelingen van het coronavirus heeft Heerenhage besloten de geplande bijeenkomst niet door te laten gaan.

‘’We hadden graag geïnteresseerden de hand willen geven en meer willen vertellen over onze plannen, maar helaas lukt dat onder deze omstandigheden niet’’, aldus Van Dijk-Attema. Nieuw Heerenhage is een woonvorm voor zelfstandig wonende senioren. Het gaat om huurwoningen die boven de sociale huurgrens komen. 

Bouwen aan de toekomst

Het nieuwe Heerenhage wordt een stuk kleiner en lager dan het voormalige pand. Het wordt een gebouw dat niet alleen past bij de sfeer van de omgeving, maar dat ook van deze tijd is. Het is ook geen serviceflat meer met centrale keuken en alle bijbehorende diensten, maar het zijn appartementen waar senioren zelfstandig wonen en alles regelen, zoals ze dat zelf willen.

Wonen met generatiegenoten

Het wordt een plek waar mensen lang, veilig en comfortabel thuis kunnen blijven wonen, ook al mocht de situatie veranderen. Zo’n levensloopbestendige woning is een woning zoals alle andere met een aantal aanpassingen die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. 

Geen drempels, voldoende ruimte in de badkamer, de keuken en de wc en natuurlijk uitstekend geïsoleerd. Handig voor mensen die zich met een rollator of rolstoel moeten verplaatsen. Zo kunnen senioren tot op hoge leeftijd thuis toch prima uit de voeten. Heerenhage is een plek waar je generatiegenoten treft, mensen met dezelfde achtergrond en interesses. Je woont zelfstandig in Heerenhage, maar je leeft er samen.

Als het nieuwe Heerenhage gereed is, kunnen bewoners er meteen terecht. De bewoners die vanuit Heerenhage tijdelijk naar Aldlânstate in Leeuwarden zijn verhuisd, krijgen voorrang bij terugkeer. Vervolgens staat verhuur open voor andere belangstellenden. 

Heeft u een vraag over Heerenhage? 

In Heerenhage woont u zelfstandig en bepaalt en regelt u alles zelf, maar een vriendelijk gezicht of een helpende hand is nooit ver. U woont in een gebouw met andere senioren en die ontmoet u wanneer u dat wilt. Bij de brievenbus bij de maandelijkse borrel, tijdens het kaarten of in de koffiehoek.

Bel gerust met ons servicepunt: 058 - 288 33 23 (’s ochtends bereikbaar).

Voor vragen over de nieuwbouwwoningen naast Heerenhage kunt u kijken op de site: www.itwetterryk.nl

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina.

Nieuwbouw Heerenhage krijgt vorm
Nieuwbouw Heerenhage krijgt vorm
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 12 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 18 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 20 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00