vrijdag 7 augustus, 2020 00:28
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Gemeente Opsterland

Meer peuteropvang Opsterland, Oost- en Weststellingwerf

  Zorg & Welzijn

Er is een nieuw beleidskader voor Voor- en Vroegschoolse Educatie voor de gemeente Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf, wat betekent dat er in die gemeenten meer uren opvang voor jonge kinderen in het nieuwe VVE-beleid vrijkomen.

Wethouder Libbe de Vries van de gemeente Opsterland reikte daarom een cadeau uit aan de kinderen en de leidsters van Kinderopvang Esther in Wijnjewoude. Het is een bedankje voor zowel de inzet van de peuteropvangorganisaties bij het ontwikkelen van het nieuwe voor- en vroegschoolse educatiebeleid (VVE-beleid) én voor hun inzet op het hoogtepunt van de corona-maatregelen.

Per 1 augustus 2020 gaat er een wetswijziging in op het gebied van voor- en vroegschoolse educatie. Daarom is er in OWO-verband (Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland) een nieuw VVE-beleidskader opgesteld in samenspraak met peuteropvangorganisaties, het onderwijs en de Jeugdgezondheidszorg. ‘Het is voor jonge kinderen belangrijk om naar de peuteropvang te gaan. Hier kunnen ze zich samen met andere kinderen spelenderwijs ontwikkelen’, vertelt wethouder De Vries.

Meer berichten