Oliebollenkraam Guhnen
Oliebollenkraam Guhnen Foto: Dennis Stoelwinder

Oliebollenkraam Guhnen weer op hun vertrouwde stekje in Heerenveen

Zakelijk

HEERENVEEN - Al bijna dertig jaar staat Heinrich Guhnen met zijn oliebollenkraam op het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen. Vanaf begin oktober tot eind december verkoopt hij daar olie-, krenten-, luxe bollen én wafels met topping. Net als veel andere ondernemers werd ook Heinrich getroffen door de coronacrisis, maar desondanks blijft hij positief: “Ik zie dat veel mensen extra moeite doen om toch lokale ondernemingen te steunen in deze tijd. Dat is een prachtige ontwikkeling.”

Als jongetje van dertien jaar leerde Heinrich oliebollen bakken in de kraam van zijn oom. Dat beviel hem zo dat hij, nu al 37 jaar geleden, zijn eigen oliebollenkraam begon. In eerste instantie reisde hij met zijn ouders mee, die kermisexploitant waren. Op die manier leerde hij ook Heerenveen kennen, aangezien zijn ouders hier op de Pinksterkermis stonden: “Op een gegeven moment hoorde ik dat er in de wintermaanden een plekje in Heerenveen vrij was voor een oliebollenkraam en sindsdien sta ik met veel plezier vanaf 1 oktober tot 31 december op deze plek.”

De oliebollenkraam op het Burgemeester Kuperusplein is inmiddels een begrip geworden in Heerenveen. Naast heerlijke oliebollen en krentenbollen, vind je bij Heinrich ook luxe bollen zoals appelbollen, berlinerbollen en nutellabollen. Net als veel andere ondernemers is ook Heinrich geraakt door de coronacrisis. Normaal staat hij met zijn churros- en gebakskraam op meerdere grote evenementen en kermissen, maar dit jaar gingen die niet door: "We hebben acht maanden geen omzet gehad. Dat heeft zeker zeer gedaan. Maar we moeten gewoon doorgaan en ik weet dat ik echt niet de enige ondernemer ben die daarmee zit.” Wat Heinrich merkt, is dat veel Feanster doorhebben hoe zwaar de crisis is voor de lokale ondernemer: "Mensen doen extra moeite om ons te steunen. Een prachtige ontwikkeling.”

De oliebollenkraam is dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur. De komende weken is de kraam tijdens de koopavond op donderdag gesloten. Tijdens de maandelijkse koopzondag is de kraam open van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijd voor wat lekkers!

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 17 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 23 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00