zondag 17 november, 2019 23:11
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Thjalda Kerkstra helpt graag anderen; Gewichtsbeheersing met My Way Heerenveen

  Zakelijk

Thjalda Kerkstra van My Way Heerenveen helpt mensen met het beheersen van hun gewicht, met gezonde en natuurlijke tips en begeleiding. Aan een dieet voorschrijven doet ze niet, het gaat om een voedingslevenswijze die vol te houden is en die past bij de persoon in kwestie. Op een menselijke manier letten op je voeding en zo langzaam maar zeker een gezond gewicht bereiken. "Maatje paspop is niet reëel, al streven veel mensen dat wel na", zegt de slanke Thjalda Kerkstra.

Thjalda is jong en slank, Hoe kan zij dan ervaring hebben met gewichtsbeheersing? "Ik weet van mezelf dat ik wel op mijn voeding moet letten, want als ik eventjes niet oplet heb ik er zomaar kilo's bij. Dat heb ik in het verleden wel ervaren. Dat komt mede omdat ik schildklierproblemen heb en ik niet alles maar kan eten waar ik zin in heb."

Sociaal met mensen bezig zijn

Mede door haar schildklier ging ze op internet zoeken naar hoe en wat gezonde voeding is, maar kon daar niet slagen. "Dus ben ik een opleiding gaan volgen, ik heb een thuisstudie over voeding gevolgd naast mijn opleiding tot verpleegkundige in Meppel. Beide studies ben ik voor geslaagd en ik ben net eerstejaars aan de opleiding Social Work aan het Windesheim in Zwolle geworden. Ik hou ervan sociaal met mensen bezig te zijn, mensen te helpen."

Thjalda begeleidt met My Way Heerenveen mensen vanuit het bedrijf van haar moeder Petra Westra aan de Gedempte Molenwijk 22. "Hier kun je perfect rustig en met veel privacy met elkaar praten. Mensen die met gewichtsbeheersing bezig zijn willen dat niet altijd weten voor de buitenwacht, dus is dit een prima locatie. Ook is het leuk dat mijn moeder mij helpt met het opstarten van mijn eigen bedrijf."

Weegmoment op vrijdag

Begin dit jaar is de ambitieuze Thjalda begonnen met haar eigen bedrijf My Way Heerenveen, naast haar studie. "Er is al een leuk groepje mensen ontstaan die ik mag begeleiden. Weet je wat mijn leukste moment altijd is? Het weegmoment op vrijdag. Dan stromen de whatsappjes binnen met hun resultaten en hun gevoelens en hun ideeën." Mensen mogen zich thuis wegen, of bij Thjalda aan de Gedempte Molenwijk.

Je kunt op eigen manier afvallen

"Ik laat iedereen graag op zijn of haar eigen manier afvallen en begeleid daarbij. Ze mogen dus zelf weten waar ze zich wegen, op die plek waar ze zich fijn voelen." Ook mogen ze een deel van hun voedingspatroon zelf invullen. Niet iedereen heeft dezelfde smaak of lust hetzelfde, dus wordt het eten afgestemd op de smaak en gewoontes van de persoon in kwestie.

Sporten hoeft niet

En wat betreft sporten? "Ik sport zelf niet, dat hoeft namelijk niet. Het mag best, als je je daar fijn bij voelt. Elke dag in beweging zijn is genoeg, minimaal een half uur per dag. Voeding is de basis en daarnaast moet je gewoon doen wat het beste bij jou past. Menselijk gedrag bestuderen vind ik interessant en hoe je daarin kunt bijsturen. Het gaat bij gewichtsbeheersing dan ook vooral om mindset."

My Way Heerenveen

Thjaldakerkstra@gmail.com / Tel. 06-14172811

Meer berichten