Afbeelding

Heerenhage, nu te huur!

Wonen

HEERENVEEN – Het nieuwe appartementengebouw voor senioren is klaar. De eerste mensen wonen er inmiddels en zij genieten volop van het uitzicht over water en land.

Vriendelijke uitstraling “Heerenveen is een prachtig gebouw rijker, een nieuwe, mooie invulling op een bijzondere locatie aan het water”, vertelt Désirée van Dijk-Attema, directeur van Heerenhage.

Het nieuwe Heerenhage is kleiner en lager dan het voormalige pand en oogt veel toegankelijker. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen geven het materiaal en de kleuraccenten het gebouw een vriendelijke en frisse uitstraling. Het fraaie kunstwerk in de hal van Louise Cohen draagt daar zeker aan bij. Heerenhage is dan ook geen serviceflat meer met centrale keuken en alle bijbehorende diensten. Het zijn zelfstandige huurappartementen waar senioren wonen en elkaar eenvoudig kunnen ontmoeten, als daar behoefte aan is.  

De parktuin is nog niet klaar, maar in het najaar wordt de beplanting aangelegd en wordt ook de toerit naar de parkeerplaats aan het water gemaakt. 

Huurappartementen voor senioren

“Wij richten ons op zelfstandige senioren die comfortabel en veilig willen wonen. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. De appartementen beschikken over vloerverwarming met vloerkoeling en een ventilatiesysteem voor een aangenaam binnenklimaat. Gerjanna, Anne en Karin zijn vier dagen per week aanwezig voor een praatje of een hulpvraag. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een QR-code, het aanvragen van personenalarmering of een technische klus. Het zijn echte duizendpoten.”

Geen verplichtingen

“Mensen die hier komen wonen zoeken een prettige woonplek voor de toekomst, maar verwachten en willen niet meer dat alles vastligt en voor hen wordt geregeld. Het verplichte servicepakket met maaltijden, zorg en huishoudelijke hulp is niet meer van deze tijd. Ze willen zelf bepalen óf en zo ja welke maaltijdservice of alarmeringssysteem ze willen hebben en wanneer en met wie ze koffie gaan drinken en willen geen verplichtingen. Senioren van nu willen zelf kunnen kiezen wat ze doen en waar ze hun geld aan uitgeven”, vertelt Van Dijk- Attema. 

Zelfstandig wonen, maar onder één dak

“Je woont zelfstandig in Heerenhage, maar je leeft er samen.” Er staat altijd iemand klaar die meedenkt en helpt waar mogelijk. Een vertrouwd gezicht wanneer een bewoner behoefte heeft aan een luisterend oor of een helpende hand. 

Gerjanna, Anne of Karin van het kantoor staan klaar. Of het nu gaat om een technisch mankement in huis, steun bij een vervelend bericht, het aanvragen van een QR-code of het organiseren van een verjaardagsfeestje. 

Heeft u een vraag over Heerenhage?

In Heerenhage woont u zelfstandig en bepaalt en regelt u alles zelf, maar een vriendelijk gezicht of een helpende hand is nooit ver. U woont in een gebouw met andere generatiegenoten die u ontmoet wanneer u dat wilt. Bij de brievenbus of met een cappuccino in de serre met uitzicht op het water.

Bel gerust: 085 - 487 15 39. 

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina.

Heerenhage
Heerenhage 13
8446 DC HEERENVEEN
servicepunt@rendantgroep.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 14 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 16 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00