Désirée van Dijk – Attema, directeur
Désirée van Dijk – Attema, directeur Foto: Jeannette de Groot van Tjerk de Jong Fotografie

De laatste loodjes voor oplevering Heerenhage Heerenveen

Wonen

HEERENVEEN – De steigers zijn weg, de balkons geplaatst en het eindresultaat van de nieuwbouw wordt steeds beter zichtbaar. Er wordt nog druk gewerkt aan de laatste details van het appartementengebouw voor 70-plussers. De oplevering van de eerste woningen staat inmiddels ingepland.

Vriendelijke uitstraling

‘’Heerenveen is een prachtig gebouw rijker, een nieuwe, mooie invulling op een bijzondere locatie aan het water’’, vertelt Désirée van Dijk-Attema, directeur Heerenhage. Het nieuwe Heerenhage is kleiner en lager dan het voormalige pand en oogt veel toegankelijker. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen geven het materiaal en de kleuraccenten het gebouw een vriendelijke en frisse uitstraling. Heerenhage is dan ook geen serviceflat meer met centrale keuken en alle bijbehorende diensten. Het zijn zelfstandige huurappartementen waar 70-plussers wonen en elkaar eenvoudig kunnen ontmoeten, als daar behoefte aan is.

Huurappartementen voor 70-plussers

“Wij richten ons op zelfstandige 70-plussers die comfortabel en veilig willen wonen. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen, boven de sociale huurgrens. Ouderen worden aangespoord door de overheid om langer thuis te blijven wonen, meer eigen initiatief te nemen en zelf verantwoordelijkheid te dragen. Maar daarin staan ze wat ons betreft niet alleen. Wij bieden ruime appartementen waar onze bewoners lekker kunnen wonen, zelf keuzes kunnen maken en kunnen blijven doen wat ze willen’’.

Geen verplichtingen

‘’Mensen die hier komen wonen zoeken een prettige woonplek voor de toekomst, maar verwachten en willen niet meer dat alles vastligt en voor hen wordt geregeld. Het verplichte servicepakket is niet meer van deze tijd. Ze willen zelf bepalen óf en zo ja welke maaltijdservice of alarmeringssysteem ze willen hebben en wanneer en met wie ze koffie gaan drinken en willen geen verplichtingen. 70-plussers van nu willen zelf kunnen kiezen wat ze doen en waar ze hun geld aan uitgeven’’, vertelt Van Dijk- Attema.

Zelfstandig wonen, maar onder één dak

‘’Je woont zelfstandig in Heerenhage, maar je leeft er samen’’. Er staat altijd iemand klaar die meedenkt en helpt waar mogelijk. Een vertrouwd gezicht wanneer een bewoner behoefte heeft aan een luisterend oor of een helpende hand. Gerjanna, Anne of Karin van het kantoor staan klaar. Of het nu gaat om een technisch mankement in huis, steun bij een vervelend bericht of het organiseren van een verjaardagsfeestje. Zij zijn het aanspreekpunt voor allerlei praktische zaken en coördineren alle onderhoudstaken binnen het gebouw. Ook bij een calamiteit ’s avonds of in het weekend is er hulp op afstand beschikbaar. Wilt u met rust gelaten worden? Geen probleem.

Naar elkaar omkijken

Heerenhage is een plek geworden waar mensen veilig en comfortabel kunnen blijven wonen, ook als de situatie verandert. In de nieuwe appartementen kunnen huurders tot op hoge leeftijd thuis zelf prima uit de voeten. Geen drempels, bredere deuren, geen verdiepingen, ruime keuken en sanitair. Handig voor mensen die zich met een rollator of rolstoel moeten verplaatsen.

Er is veel belangstelling voor de nieuwe appartementen. De appartementen worden toegewezen aan belangstellenden op volgorde van binnenkomst. Wilt u kennismaken of meer informatie, neem dan gerust contact op.

Gerjanna
Karin
Anne
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 21 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 23 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00