Foto van de BoerBurgerBeweging
Foto van de BoerBurgerBeweging Foto: BoerBurgerBeweging

BBB: De stem van en voor het platteland

Verkiezingen

Op 1 november 2019 is er een nieuwe politieke partij opgericht in Nederland, de BoerBurgerBeweging. ‘De stem van en voor het platteland’, zo staat prominent op de website geprent. Eén van de partijleden is de 36-jarige Femke Wiersma uit Holwerd. De Friezin is ‘running mate’ achter lijsttrekker Caroline van der Plas en trad in december 2019 toe tot het bestuur van de partij. Wiersma en de BoerBurgerBeweging hebben maar één doel in de politiek: het ‘gezonde’ verstand naar de Tweede Kamer brengen.

No-nonsense mentaliteit

“Ik heb op veel plaatsen in Nederland gewoond, zoals de Randstad en Leeuwarden, maar woon inmiddels alweer twee jaar in Holwerd. Daar voel ik me toch het meeste thuis. In Friesland heerst namelijk een echte no-nonsense mentaliteit, daar hou ik van”, zegt Wiersma.

BoerBurgerBeweging wil ‘gezond’ verstand naar de tweede kamer brengenWiersma maakt nu iets meer dan een jaar deel uit van de BoerBurgerBeweging en heeft daar geen moment spijt van gehad. De partij maakt zich hard voor de agrarische sector en zoekt de verbinding tussen boer en burger. Woonachtig in Friesland, maakt ze de impact van beslissingen vanuit de politiek van dichtbij mee. Een voorbeeld van deze beslissingen is de aanpak van de stikstof problematiek, wat zorgde voor vele protesten onder de boeren: “We zien dat huidige partijen zich vooral richten op de grote steden, zonder te beseffen wat de impact is op de kleinere regio’s. Als je kijkt naar de aanpak van de stikstofproblematiek, dan is dat helemaal niet hoe de gemiddelde burger dat voor zich ziet. Zo worden sommige dingen bejubeld in Amsterdam, tot dat het in de eigen achtertuin gebeurt.”

Overheid moet er zijn voor de burger

De BoerBurgerBeweging wil dan ook lokaal zijn in de landelijke politiek: “Dat wil zeggen: de overheid moet er zijn voor de burger, niet andersom. Luister bijvoorbeeld naar ambachtsmensen, die weten echt wel hoe ze iets het meest efficiënt op kunnen lossen. Ga in gesprek met die mensen”. BoerBurgerBeweging zet zich in voor gezonde burgers, gezond onderwijs en een gezonde economie, daarbij ook oog houdend voor de kleinere regio’s en dorpen.

Ambities

BoerBurgerBeweging wil de kracht van de agrarische sector laten zien: “Onze ambitie is de stem van het platteland definitief een plek te geven in de tweede kamer. Door onderwerpen die daar spelen, en minder in de grote steden, consequent op de agenda te zetten in de kamer. Daarmee willen we de waarden, cultuur en leefomgeving, waar we nu zo van genieten, behouden en koesteren voor de toekomst. We hebben er ontzettend veel zin in!”

Meer informatie kun je vinden op de site van BBB: www.boerburgerbeweging.nl

Spandoek BoerBurgerBeweging
Mondkapje BBB
Femke Wiersma
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 5 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 7 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00