Afbeelding
Foto: Stâl Boppeslach

Stâl Boppeslach reikt cheque uit aan Sportstichting Dol Fijn

Sport

LIPPENHUIZEN - Op vrijdag 31 december nam het bestuur van Sportstichting Dol Fijn een cheque ter waarde van 19.150 euro in ontvangst van Stâl Boppeslach. Draver Fado de Padd heeft dat bedrag in het afgelopen seizoen aan prijzengeld verdiend op de drafbaan in Wolvega.

Stâl Boppeslach is een samenwerkingscollectief van diverse bedrijven en wordt door vrijwilligers gerund vanuit Lippenhuizen. Met draver Fado is in het afgelopen seizoen geprobeerd om zoveel mogelijk prijzengeld te verdienen in de drafpiste. Trainer Aonne de Wrede, een legende in de drafsport, nam Fado onder zijn hoede. Samen met assistent-trainer Vera Akkerman was hij het afgelopen seizoen met Fado elke dag in de weer geweest om hem zo fit mogelijk te laten starten. In de races nam de Noord-Hollander John Dekker plaats op de sulky. Ook hij deed dat onbezoldigd.

Zes keer winst

Fado kwam in 2021 elfmaal aan de start en won maar liefst zes keer. Een bijzonder prestatie: geen enkele Franse draver won in het afgelopen jaar zo vaak op Victoria Park Wolvega. Voorzitter Lucas Dries van Sportstichting Dol Fijn is erg content met de cheque van Stâl Boppeslach: “Het is een geweldig succes en we zijn ongelofelijk blij met dit bedrag. We zijn een kleine sportstichting en afhankelijk van giften om onze kwetsbare leden zoveel mogelijk te laten sporten. Met de hulp van Stâl Boppeslach en de voortreffelijke prestaties van Fado gaat dat zeker lukken.”

Nieuw seizoen

Draver Fado geniet sinds twee weken van een welverdiende rustperiode. Over 6 weken begint hij weer met trainen en zal, als alles goed gaat, in april weer aan de start verschijnen. Voor welk goed doel Stâl Boppeslach zich in 2022 gaat inspannen kon initiatiefnemer Hendrik Roorda nu nog niet zeggen.

Sportstichting Dol Fijn

Sportstichting Dol Fijn uit Drachten organiseert al sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Haar leden zijn voornamelijk woonachtig in de provincie, hebben een passie voor sport en zijn graag in beweging. Stâl Boppeslach wil ze daarbij helpen door samen met Fado prijzengeld bij elkaar te lopen. Hierdoor draagt de Stâl op een sportieve manier bij aan de ambities van een grote groep enthousiaste sportieve leden van Stichting Dol Fijn. 

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 17 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00