sc Heerenveen wint bij Heracles na een knap doelpunt van Joey Veerman.
sc Heerenveen wint bij Heracles na een knap doelpunt van Joey Veerman. Foto: Henk Jan Dijks / Dijksmedia

sc Heerenveen wint bij Heracles

sc Heerenveen won het afgelopen weekend met 0-1 bij Heracles. Joey Veerman werd met een laat doelpunt de matchwinner. Hij schoot de bal van zo’n 20 meter heel bekeken in de verre hoek. Een knappe overwinning voor de Feansters.

Dat het duel in een overwinning voor Heerenveen zou eindigen, leek het niet op. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen hadden kunnen winnen. In de eerste helft houdt Xavier Mous de Friezen knap op de been, door een harde inzet van Laursen over het doel te tikken.

Henk Veerman is twee keer dichtbij, maar ziet zijn pogingen in het zijnet en net over belanden. Daardoor is 0-0 de ruststand.

In de tweede helft dringen beide ploegen nog maar eens aan. Een harde knal van Laursen spat uiteen op de lat.

Daarna is het de beurt van Joey Veerman. Hij legt aan en schiet uiterst bekeken de bal in de verre hoek buiten het bereik van Heracles-doelman Janis Blaswich. Dat blijkt even later ook de beslissende treffer.

Heerenveen staat nu op een negende plek, met 21 punten uit 15 wedstrijden.

Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 6 uur geleden
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 9 uur geleden
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 16 uur geleden
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00