Ongeloof bij de spelers van Heerenveen na de 1-1 van Vitesse.
Ongeloof bij de spelers van Heerenveen na de 1-1 van Vitesse. Foto: Henk Jan Dijks / Dijksmedia

sc Heerenveen blijft verbijsterd achter na nederlaag tegen Vitesse

Sport

sc Heerenveen beleefde dit weekend een fikse kater na de 1-2 nederlaag in eigen huis tegen Vitesse. De Feansters stonden bijna de gehele wedstrijd met 10 man, maar hielden tot de rust stand. Vanwege een curieus doelpunt vlak na rust kwamen de Arnhemmers terug in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp kopte Openda in de laatste minuut ook nog raak, waardoor Heerenveen uiteindelijk verloor.

In de 10e minuut beleeft Heerenveen al een horror start. Dresevic verslikt zich in de rappe Openda en krijgt een rode kaart van arbiter van den Kerkhof. Toch weet Heerenveen knap stand te houden in de eerste helft en maakt het in de slotfase zelfs de 1-0. Uit een corner van Vitesse weet Kongolo de bal af te snoepen en op te stomen naar de helft van Vitesse. Daar heeft hij oog voor de mee opgekomen Milan van Ewijk en hij stift de bal prachtig in het doel.

Na rust blijft Heerenveen in de openingsfase wederom op de been, maar slaat het noodlot toe nadat een bal van een Vitesse speler wordt aangeraakt door arbiter van den Kerkhof. De spelers van Heerenveen denken aan een stuitbal, maar de arbiter laat doorspelen en Openda weet de 1-1 binnen te schuiven.

Daarna blijft het lang spannend en lijken de Feansters alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar in de blessuretijd van de wedstrijd belandt een voorzet wederom bij Openda en hij beslist daarmee de wedstrijd. Daarmee zijn de druiven extra zuur voor de equipe van Johnny Jansen.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00