Foto van bovenaf op het voetbalterrein van VV Jubbega
Foto van bovenaf op het voetbalterrein van VV Jubbega Foto: Facebookpagina VV Jubbega

Gelijkspel Heerenveen in oefenduel met KV Kortrijk

Sport

JUBBEGA - Op het keurig onderhouden amateurvoetbalveld in Jubbega hielden sc Heerenveen en KV Kortrijk elkaar in evenwicht zaterdag: 2-2. De ruststand was 0-1 in Belgisch voordeel, in de tweede helft was Heerenveen de betere ploeg.

Via de livestream zagen de fans dat sc Heerenveen na vier minuten al op achterstand kwam. Xavier Mous was kansloos op een schot van spits Teddy Chevalier, dat via Pawel Bochniewicz ongelukkig van richting werd veranderd (0-1).

De Belgen begonnen scherp aan het duel en zaten er kort op. Halverwege de eerste helft kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd en kreeg het ook de eerste kans. Henk Veerman haalde uit, maar Timothy Derijck wierp zich ervoor. Aan de andere kwam KV Kortrijk bijna op vergelijkbare wijze op 0-2, maar de Friezen hadden nu meer geluk. Het schot van Marlos Moreno caramboleerde via Rami Kaib, dit keer naast de goal van Mous.

Acht wissels in tweede helft

Met acht nieuwe namen – Henk Veerman, Halilovic en Bochniewicz bleven staan – begon sc Heerenveen aan de tweede helft. Waar de Friezen voor rust vooral achter de Belgen aan liepen, waren de rollen nu omgedraaid. Aan de hand van de ingevallen Joey Veerman en Halilovic werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Met twee knappe en rake afstandsknallen – één in elke hoek – zette Halilovic het duel op zijn kop (2-1).

Kort na Halilovic’ treffers was Mitchell van Bergen dicht bij de 3-1, maar hij vuurde de bal recht af op keeper Marko Ilic. De tweede Friese oefenzege op rij leek aanstaande, maar daar dacht Pape Habib Gueye anders over. De spits klopte in een luchtduel Timo Zaal en knikte de bal in de hoek (2-2). De Friezen hadden in de slotfase het deksel nog op de neus kunnen krijgen, maar een poeier van Sambou Sissoko richtte uiteindelijk alleen schade aan aan een reclamebord naast het doel.

Voor de meeschrijvers, de statistieken:

sc Heerenveen - KV Kortrijk 2-2 (0-1). 4. Chevalier 0-1, 50. Halilovic 1-1, 60. Halilovic 2-1, 79. Gueye 2-2. Opstelling sc Heerenveen (eerste helft): Mous; Akujobi, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Van Ottele, Halilovic, Ras; Driouech, H. Veerman, Van der Heide. Opstelling sc Heerenveen (tweede helft): Mulder; Van Ewijk, Zaal, Bochniewicz (67. Van Ottele), Numumete; Kongolo, Halilovic (67. Wendt), J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman (67. Driouech), Shopov.

(met dank aan website sc Heerenveen)

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 2 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 4 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00