Foto van de cover van zijn autobiografie.
Foto van de cover van zijn autobiografie.

‘Mister Heerenveen’ Gertjan Verbeek verrast als nieuwe trainer Almere City FC

Sport

ALMERE - Voetbaltrainer Gertjan Verbeek gaat aan de slag bij Almere City FC. Het is verrassend dat hij aan de slag gaat in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij in verschillende landen op het allerhoogste niveau als trainer actief is geweest en prijzen heeft behaald.

Hij kiest voor het hoge ambitieniveau van de jongste club uit het betaalde voetbal, dat zo graag naar het hoogste niveau wil promoveren. De man die van 1984 tot 1994 voor sc Heerenveen voetbalde en er na de eeuwwisseling ook vier jaar lang de scepter zwaaide als hoofdtrainer, ziet er een mooie uitdaging in om het voor elkaar te krijgen met Almere City FC vanuit de Keuken Kampioen Divisie te promoveren naar de eredivisie.

Tweejarig contract getekend

De 58-jarige oefenmeester die jarenlang in Jubbega woonde en tegenwoordig in de buurt van Dalfsen, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen bij de ambitieuze polderclub.

Indrukwekkend palmares van Verbeek

Met Verbeek haalt Almere City FC een gerenommeerde en succesvolle clubtrainer in huis. Zijn cv toont meer dan 25 jaar ervaring op het hoogste niveau. De geboren Deventenaar stond aan het hoofd van clubs als Heracles Almelo, SC Heerenveen, Feyenoord en AZ, maar was ook terug te vinden bij Duitse clubs als FC Nürnberg en VfL Bochum.

Winst KNVB Beker, evenals Australische beker

Op zijn resultatenoverzicht prijkt onder andere een KNVB Beker met AZ uit Alkmaar en meer dan 70 wedstrijden in de Europa League. Een avontuur in 2019 bij het Australische Adelaide United werd door toedoen van de coronacrisis in het tweede seizoen vroegtijdig beëindigd, maar niet voordat hij ook met die club de nationale beker wist te veroveren.

Op de website van Almere City FC zegt Verbeek: “Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken. De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig. Ik kijk er naar uit om te beginnen!”

Technisch manager Teun Jacobs: “Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat hij zich committeert aan de ambitie van Almere City FC. Wij zien vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00