De maker van het enige doelpunt van sc Heerenveen tegen Zwolle: Mitchel van Bergen. Foto: sc Heerenveen

sc Heerenveen met 4-1 hard onderuit tegen PEC Zwolle

ZWOLLE - Het was vrijdagavond een slechte avond voor sc Heerenveen. Het schokeffect bij PEC Zwolle waardoor ex-Heerenveenvoetballer Leeroy Echteld er nu interim-trainer is heeft wellicht gewerkt, al wordt er bij Heerenveen vooral erover gesproken dat het eigen team het liet afweten in de tweede helft. De cijfers zijn in elk geval 4-1 in het voordeel van de Zwolse thuisclub.

Laagvlieger PEC is weer op de weg terug in elk geval met de voor hen mooie zege op sc Heerenveen. Voor de Heerenveners rest een katerig weekend. De bekerwedstrijd tegen Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB Beker zal aanstaande woensdag het seizoen nog enige glans moeten geven.

Het verslag van sc Heerenveen zelf:

sc Heerenveen gaat met een kater het weekeinde in na een flinke nederlaag vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. De Friezen speelden een aardige eerste helft en gingen halverwege ook aan de leiding, maar lieten zich na rust de kaas van het brood eten. Met twee treffers in de slotfase gooiden de Blauwvingers extra zout in de Friese wonden (4-1).

Vijf dagen na het gelijkspel in eigen huis tegen FC Groningen (1-1) herhaalde de geschiedenis zich zestig kilometer zuidwaarts. Op bezoek bij PEC Zwolle speelde sc Heerenveen een acceptabele eerste helft, maar liep het na rust achter de tegenstander en de feiten aan.

De eerste drie kwartier waren voor de neutrale kijker leuk om naar te kijken. Het spel golfde op en neer, kansen werden gecreëerd aan beide kanten. Eentje daarvan werd benut: Mitchell van Bergen schoot de Friezen op voorsprong, met wat hulp van PEC-goalie Xavier Mous (0-1).

Voorsprong wordt achterstand

De ene helft is de andere niet, bleek ook in Zwolle. De thuisclub – met voormalig sc Heerenveenspeler Leeroy Echteld als interim-trainer op de bank – deed er na rust een schepje bovenop en kwam vlug op gelijk hoogte via Virgil Misidjan (1-1). De Friezen hadden geen antwoord op het energieke spel van PEC en kregen ook een tweede goal om de oren. Spits Thomas Buitink pikte de bal op en schoot hard raak in de verre hoek (2-1).

Kansen op de gelijkmaker vlogen over het doel heen

Trainer Johnny Jansen ging risico nemen en bracht Oliver Batista Meier voor Ibrahim Dresevic. De Friezen kregen kansen op de gelijkmaker, maar Siem de Jong (kopbal) en Henk Veerman (pantoffelschot) zagen hun pogingen over zeilen. sc Heerenveen hoopte nog op een offensiefje, maar Bram van Polen besliste in de voorlaatste minuut met een lepe kopbal het duel (3-1).

In de extra tijd bezorgde Eliano Reijnders sc Heerenveen een nog slechter gevoel (4-1) in aanloop naar de halve finale van de TOTO KNVB Beker woensdag tegen Ajax.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (76. Batista Meier), Bochniewicz, Kaib (57. Woudenberg); J. Veerman, Schöne (64. Nygren), De Jong, Halilovic (64. Kongolo); Van Bergen, H. Veerman.

Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 1 uur geleden
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 2 uur geleden
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 3 uur geleden