Benjamin Nygren scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker tegen VVV in Venlo.
Benjamin Nygren scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker tegen VVV in Venlo. Foto: sc Heerenveen

Heerenveen wint voor tiende keer op rij niet

Sport

Een pessimist ziet sc Heerenveen voor de elfde keer op rij niet winnen. Een optimist ziet dat sc Heerenveen de laatste twee wedstrijden met 1-1 gelijk heeft gespeeld en in elk geval - ondanks dat het licht speelt - puntjes blijft sprokkelen. Zondag werd het 1-1 voor de Heerenveense profvoetbalclub in het uitduel met VVV in Venlo. De Friese gelijkmaker kwam één minuut voor het eind van Nygren.

De Friese eredivisionist staat ondanks twee schamele puntjes uit de laatsdte drie wedstrijden toch nog altijd op de achtste plek van de ranglijst, wat te danken is aan een uitstekende seizoensstart. Die ging toen boven verwachting goed, helaas voor de Friezen stabiliseren de verhoudiingen zich nu en kan Heerenveen niet langer boven zijn stand leven.

Vijf versterkingen moeten Heerenveen op sleeptouw nemen

In de winterstop heeft sc Heerenveen zicht versterkt met vijf voetballers, onder wie oud-internatiuonal Siem de Jong. De komende weken zal moeten blijken of de nieuwelingen Heerenveen op sleeptouw kunnen nemen richting een hogere klassering en wellicht Europees voetbal.

Het verslag van VVV versus Heerenveen, van de website van sc Heerenveen:

Op de valreep stapte sc Heerenveen zondagmiddag met een punt van het veld bij VVV-Venlo. De Friezen waren in De Koel de bovenliggende partij en creëerden voldoende kansen, maar lieten na de trekker over te halen. De Limburgers leken met de zege aan de haal te gaan, totdat invaller Benjamin Nygren de bal in de verre kruising draaide (1-1).

Twintig minuten voor tijd liet VVV het eerste schot op doel noteren. Wie anders dan eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis nam Erwin Mulder onder vuur. Daarvoor had de sluitpost niet veel te doen gehad. Niet dat sc Heerenveen in Venlo heer en meester was, maar het was wel de ploeg dat - zeker na rust - het initiatief greep.

Heerenveense kansen treffen geen doel

Arjen van der Heide en Henk Veerman kregen in een vlakke eerste helft goede mogelijkheden om de score te openen, maar beide keren lag keeper Thorsten Kirschbaum in de weg. Na de pauze zag de doelman sc Heerenveen meerdere keren op zich af komen, maar vissen hoefde de Duitser niet.

sc Heerenveen had het meeste balbezit, maar af en toe liet ook VVV zich gelden. En niet zonder gevaar. Een uitval over de rechterkant leidde tot een strakke voorzet die per ongeluk door Sherel Floranus op de eigen lat werd geschoten. Nadat Giakoumakis Mulder voor het eerst had getest, kwam VVV toch op voorsprong. Op fraaie wijze: via de onderkant van de lat schoot Josua John hard raak (1-0).

Jacht op de gelijkmaker in slotminuut beloond

Een domper voor de ploeg van trainer Johnny Jansen: negen wedstrijden zonder zege en op achterstand in Venlo. sc Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die in de voorlaatste minuut. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Nygren. De Zweed legde ‘m klaar voor zijn linker, schoot onhoudbaar binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee alsnog een punt (1-1).

VVV-Venlo - sc Heerenveen 1-1 (0-0). 78. John 1-0, 89. Nygren 1-1. Gele kaarten: Post, Da Graca (VVV-Venlo), J. Veerman (sc Heerenveen). Scheidsrechter: Blank. Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; De Jong, Halilovic, J. Veerman (84. Batista Meier); Van Bergen, H. Veerman, Van der Heide (60. Nygren).

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 14 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00