Siem de Jong start in basiself, Espejord blijft bij Tromsø | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
woensdag 27 januari, 2021 05:09
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Siem de Jong.
Siem de Jong. (Foto: Screenshot presentatie sc Heerenveen)

Siem de Jong start in basiself, Espejord blijft bij Tromsø

  Sport

Het nieuws bij profvoetbalclub sc Heerenveen wordt dit weekend gedomineerd door de eer genoemde coronabesmetting van trainer Johnny Jansen en twee niet nader bij naam genoemde voetballers, daarnaast is ook bekend geworden dat voetballer Runar Espejord ook de rest van het seizoen wordt verhuurd aan Tromsø. Bovendien, ook niet onbelangrijk, maar ex-international en oud-Ajacied Siem de Jong zondagmiddag zijn debuut in de basiself tegen Fortuna Sittard. Vrijdag werd ook de derde aankoop van de winterstop bekend: Syb van Ottele.


sc Heerenveen meldt op de eigen website: Runar Espejord wordt ook de rest van het seizoen verhuurd aan Tromsø. De 24-jarige spits maakte in september al een tijdelijke overstap naar de club uit Noorwegen. Dit verblijf wordt met een half jaar verlengd. Tromsø promoveerde in december naar de hoogste voetbaldivisie van Noorwegen. Espejord startte zijn verhuurperiode voortvarend met vier goals in drie duels. Door blessureleed was hij een maand uit de running en kwam hij minder aan spelen toe dan gehoopt. Eind november stond de spits weer in de basis en toonde hij zich direct trefzeker.

In het komende half jaar moet hij wedstrijdritme opdoen

Technisch manager Gerry Hamstra: “Runar is aan het begin van dit seizoen weer naar Tromsø gegaan om in een vertrouwde omgeving wedstrijdritme op te doen. Helaas is dat door omstandigheden in deze eerste periode niet gelukt. Het doel is om dat het komende half jaar wel voor elkaar te krijgen. We hopen dat we Runar deze zomer weer met wedstrijdritme in Friesland mogen verwelkomen.”

Siem de Jong start zondagmiddag in de basis

sc Heerenveen gaat zondag met Siem de Jong aan de aftrap op jacht naar drie punten tegen Fortuna Sittard (aftrap: 14.30 uur). Trainer Jansen: “Siem bevalt ons tot dusver zeer goed. Hij is een intelligente speler, goed aan de bal en ziet waar de ruimtes liggen. Ik verwacht dat Siem een rustpunt zal zijn in het elftal en voor ons als staf zal fungeren als verlengstuk.”

Syb van Ottele werd vrijdag gepresenteerd

Vrijdag presenteerde de club verdediger Syb van Ottele, na De Jong en Ariel Harush alweer de derde winterse versterking. “Dat is hartstikke mooi”, zei Jansen. “De concurrentie gaat toenemen. Dat moet de huidige spelersgroep een boost geven. Ons als staf geeft het meer mogelijkheden.” Van Ottele en Harush zitten nog niet bij de wedstrijdselectie.

Nog zonder Van Ottele en Harush hervat sc Heerenveen de competitie tegen Fortuna. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Sittard gewonnen (1-3). “Maar Fortuna is nu verder dan toen. Ze zijn gaandeweg een stuk volwassener geworden. Ze geven achterin minder ruimte weg en behaalden in de laatste wedstrijden ook goede resultaten. Ik ben erg benieuwd.”

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen:

Mulder; Akujobi, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, De Jong, J. Veerman; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.


Meer berichten