Afbeelding
Foto: Logo Jubileumjaar sc Heerenveen

Gemengde gevoelens sc Heerenveen na gelijkspel tegen PSV

Sport

De thuiswedstrijd tegen PSV Eindhoven leverde zondagmiddag gemengde gevoelens op in het kamp van sc Heerenveen, want moest er nu worden gejuicht of worden getreurd om het ene punt dat het gelijke spel (2-2) in de thuiswedstrijd opleverde? sc Heerenveen had namelijk in de eerste helft niets in te brengen tegen een overheersend PSV, maar had in de tweede helft tot aan de blessuretijd uitzicht op een mooie overwinning die dus in het zicht van de haven verloren ging.

Op de ranglijst van de eredivisie schieten beide clubs in elk geval weinig op met het gelijkspel: Heerenveen staat zevende met 19 punten uit elf wedstrijden en PSV staat derde met 24 uit 11.

Op de eigen website beschrijft de club de wedstrijd als volgt: “sc Heerenveen heeft zondag thuis een punt overgehouden aan een enerverend duel met PSV. Na een kansloze eerste helft knokten de Friezen zich na rust terug tot zelfs een 2-1 voorsprong. Een stunt leek in de maak, maar in de extra tijd moest de ploeg van trainer Johnny Jansen alsnog een gelijkmaker slikken (2-2).”

“Bijna, maar dat telt niet in de voetballerij. In de extra tijd kregen invaller Ulysses Llanez en kort daarna Joey Veerman elk een kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de 3-1 viel niet. In de nastoot vloog de bal er aan de andere kant wél in: Joël Piroe redde voor PSV een punt en liet sc Heerenveen verbouwereerd achter (2-2). Dat de Friezen dicht bij een zege zouden zijn, was na 45 minuten nog ondenkbaar: een klein wonder op zich.”

Dominant PSV
“In de eerste helft liepen de spelers van sc Heerenveen drie kwartier achter die van PSV aan. De Eindhovenaren dicteerden, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit. Die waren juist voor de Friezen. Alleen verzuimde Henk Veerman zijn ploeg tweemaal tegen de verhoudingen in op voorsprong te zetten. Daarna werd de dominantie toch uitgedrukt in een doelpunt. En wat voor een. Met een prachtig stiftje liet Mario Götze Erwin Mulder kansloos (0-1).”

“Geen idee wat zich in de pauze in beide kleedkamers heeft afgespeeld, maar de tweede helft was geen schim van de eerste. Gelukkig maar voor sc Heerenveen. De Friezen schudden de schroom van zich af en kwamen op gelijke hoogte. Clubtopscorer Henk Veerman passeerde nu wel Yvon Mvogo (1-1). De thuisclub voelde dat er meer te halen viel en dat bleek. Mitchell van Bergen haalde doeltreffend uit en zette het duel op zijn kop (2-1).”

(Anti)climax
“Hoewel het bord met daarop de extra tijd al omhoog was gegaan, moest de (anti)climax nog komen. Nadat sc Heerenveen verzuimde het duel te beslissen, tekende Piroe voor de gelijkmaker (2-2). Maar klaar was het toen nog niet. De Friezen dachten een penalty te krijgen, na hands van Ibrahim Sangaré. VAR Dennis Higler constateerde echter buitenspel, waardoor het feest niet doorging en sc Heerenveen zich tevreden moest stellen met een punt (2-2).”

sc Heerenveen - PSV 2-2 (0-1). 28. Götze 0-1, 69. H. Veerman 1-1, 78. Van Bergen 2-1, 90. Piroe 2-2. Gele kaarten: Rosario, Dumfries (PSV). Scheidsrechter: Nijhuis.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Dewaele (58. Hajal), J. Veerman; Nygren (70. Llanez), H. Veerman, Van Bergen.

Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 33 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 20 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 22 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00