donderdag 26 november, 2020 11:11
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Baanmanager Andor de Geer op golfbaan Heidemeer
Baanmanager Andor de Geer op golfbaan Heidemeer (Foto: Rob Dijkstra)

Golf steeds populairder in corona-tijd

  Sport

De afgelopen zomer zag golfbaan Heidemeer in Heerenveen het ledenaantal explosief stijgen. Baanmanager Andor de Geer geeft aan dat er maar liefst 50 beginnend golfers bij zijn gekomen, terwijl de baan oorspronkelijk bestond uit iets meer dan 400 leden. Volgens de Geer is golf een ideale sport in deze tijd, omdat je makkelijk afstand kan bewaren, je tegen jezelf kunt spelen en daarnaast is het ook nog hartstikke leuk.


Individuele sport

Golf is een individuele sport is en daarom kan het ook in corona-tijd laagdrempelig beoefend worden. Bij golf speel je in principe tegen jezelf en het doel is om in zo min mogelijk slagen de holes te volbrengen. Een golfbaan bestaat gewoonweg uit 18 holes, waarbij de holes variëren in afstand. Bij iedere hole legt de golfer een afstand van zo’n 100 tot 500 meter af, oftewel: bereid je voor op heel wat kilometers!

Kleine aanpassingen

Door de corona zijn er bij golfbaan Heidemeer wel een aantal aanpassingen gedaan in de baan. Zo ligt er geen hark meer in de bunkers en mag de vlaggenstok niet meer worden aangeraakt. Het cupje in de hole is verhoogd, waardoor spelers gemakkelijk de bal uit de hole kunnen pakken. Op deze manier hoeven de spelers de stok niet meer aan te raken. Volgens de Geer probeert de baan op iedere mogelijke manier iets bij te dragen aan de corona maatregelen: “Zo werken we nu ook met een coffee-to-go hoek, waardoor spelers niet meer in het clubhuis hoeven te komen. Daarnaast werken we nu ook met starttijden, waardoor spelers zich niet meer ophopen bij het clubhuis. Spelers schrijven zich in en komen op de afgesproken tijd naar de golfbaan. Op deze manier kunnen we de anderhalve meter goed waarborgen. De spelers geven aan dat ze dit erg prettig vinden en daarnaast hoef je op deze manier ook niet op andere groepen te wachten in de baan”.

Wat maakt de golfsport zo leuk?

Volgens de Geer is het heerlijk om door de natuur een balletje te slaan. Het constant verbeteren van je eigen spel zorgt soms voor frustratie, maar maakt het spelletje ook heel uitdagend: “De ene keer loop je door de baan en dan heb je het gevoel dat het heerlijk gaat, maar baal je toch net van die paar ballen die je verkeerd slaat. Dan denk je: ik ga dit de volgende dag net iets beter doen, maar vervolgens raak je geen enkele bal goed”. Lachend schudt de Geer het hoofd: “Het zal menig golfer bekend in de oren klinken. Het is gewoon een ontzettend leuk en uitdagend spelletje, waarbij je als speler altijd de drang houdt om jezelf te verbeteren”.

Uitproberen

Hou je van natuur, balsport en het wandelen van grote afstanden? Misschien is de golfsport dan ook wel iets voor jou. Golf kan alleen, maar ook in groepsverband gespeeld worden. Uiteraard wel met een eigen bal en op anderhalve meter. Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer eens een keer een proefles of surf voor meer informatie naar de website van golfbaan Heidemeer.

www.golfclubheidemeer.nl

Meer berichten