zondag 27 september, 2020 04:36
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Een deel van het shirt waarop je een deel van de (bij)namen van de supporters ziet die de #MEIINOAR actie steunen.
Een deel van het shirt waarop je een deel van de (bij)namen van de supporters ziet die de #MEIINOAR actie steunen. (Foto: Mei Inoar-actie)

Unieke MEIINOAR-bedrukking is zaterdag tegen Willem II getoond

  Sport

Profvoetbalclub sc Heerenveen is zaterdag het seizoen niet alleen begonnen met een 2-0 overwinning tegen Willem II, maar het is ook meteen gestart met de unieke wedstrijdshirts waar achterop #MEIINOAR staat: oftewel Fries voor 'Met Elkaar'. Althans, de club heeft eenmalig in deze shirts gevoetbald.

#MEIINOAR is een verwijzing naar de gelijknamige supportersactie die van 1 juli tot en met 31 augustus liep en waarmee 59.000 euro voor de jeugdopleiding van de club werd opgehaald. In het woord #MEIINOAR achterop het shirt zijn de namen van de supporters verwerkt, die 100 euro of meer aan de actie doneerden. Op deze manier willen de betreffende supporters hun club een steuntje in de rug geven in deze moeilijke (corona)tijd.

De #MEIINOAR-actie werd op 1 juli 2020 door supporters Oeds-Willem Miedema en Henk Hunneman opgestart met steun van FeanFan, NieuwNoord, de OSSH en Aktie '67. Het doel was om de club op een unieke manier te steunen in deze moeilijke tijd. Dat is gelukt, want met 732 donaties van supporters is een bedrag van 51.283,80 Euro ingezameld. Daarnaast heeft Kick Uitgeverij een deel van de opbrengst van de verkoop van het jubileumboek (2e druk) aan de actie overgemaakt.

Dankzij dit sympathieke gebaar komt er nog eens 7.500 euro bovenop het ingezamelde bedrag, waardoor in totaal bijna 59.000 euro naar de jeugdopleiding van de club gaat. De initiatiefnemers zijn trots op wat ze met de actie hebben bereikt. “Het is geweldig om te zien hoe groot de animo onder supporters was om in actie te komen. Het laat op een bijzondere manier de verbondenheid met de club zien”, vertelt Miedema enthousiast. “We hebben niet alleen een mooi bedrag opgehaald, maar ook het voor de club kenmerkende wij-gevoel aangewakkerd”, vult Hunneman aan. “Donaties van onder andere jeugdexponenten Michel Vlap, Joost van Aken, clubicoon Foppe de Haan en huidig trainer Johnny Jansen laten zien dat de actie breed gedragen is.”

Namen supporters in shirt 'verweven'
In het woord #MEIINOAR achterop het shirt zijn de namen van bijna 300 supporters verwerkt, die 100 Euro of meer aan de actie doneerden. Daarnaast worden op korte termijn de namen van de supporters die meer dan € 19,20 bijgedragen hebben, zichtbaar gemaakt in glas naast de hoofdingang. Beide initiatiefnemers zijn verguld met deze mooie afsluiting van hun succesvolle actie. Nu we de club niet op de gebruikelijke wijze vanuit het stadion kunnen aanmoedigen, biedt dit volgens Miedema een mooi alternatief.

“Op deze manier zijn we bij de start van het seizoen alsnog “Mei Inoar” en kunnen we het team letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven”. Hunneman: “De komende periode zal in overleg met de club bepaald worden waar het bedrag aan besteed gaat worden. Dat houden we uiteraard in de gaten, hierover is al contact geweest met het hoofd van de jeugdopleiding, Michel Jansen.” De jubileumshirts kunnen op verzoek met de #MEI INOAR bedrukking in de Feansjop gekocht worden. Dit geldt voor zowel de thuis- als de uittenues.

Meer berichten