VV Nieuweschoot
VV Nieuweschoot

VV Nieuweschoot is klaar voor voetbal zonder corona

Sport

Voetbalvereniging Nieuweschoot, ook wel Heerenveen-Zuid, heeft zaterdag 22 augustus een geslaagde testdag gehad met betrekking tot het goed uitvoeren van alle coronaregels omtrent verantwoord voetballen. Het voetbalseizoen 2020/2021 wordt daardoor met vertrouwen tegemoet gezien bij de club die al sinds 1946 bestaat.

Het was even flink aanpassen, maar het is gelukt en biedt vertrouwen op een mooi voetbalseizoen. Het vergde de vrijwilligers van de amateurvoetbalclub vier weken van voorbereiden en anticiperen op berichtgeving vanuit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF.

Commissies hebben hard gewerkt

Meerdere commissies binnen de vereniging hebben in die weken alle zeilen bijgezet om de seizoensstart voor de jeugd succesvol en conform COVID-19-regels plaats te laten vinden. En dat is perfect gelukt vinden ze. Vrijwilligers van de eigen club, bezoekers en de gasten van de voetbalverenigingen Read Swart, Oudehaske en VV Heerenveen1920 worden op de Facebookpagina van Nieuweschoot hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze vlekkeloze seizoensouverture.

Naar aanleiding van de recente corona-ontwikkelingen in Nederland doet VV Nieuweschoot een verzoek aan een ieder (leden, vrijwilligers, supporters, gasten, tegenstanders en overige sportieve partners) die het sportcomplex van de vereniging bezoekt extra alert te zijn op de persoonlijke hygiëne. Op het sportcomplex zijn sinds 1 juli in dat kader al verschillende maatregelen van kracht. Een extra oproep om ze écht weer even scherp onder de aandacht te brengen en na te leven kan geen kwaad. Een aanvullend advies is om tijdens de sportactiviteiten (trainen en wedstrijden) te zorgen voor een eigen bidon en/of drinkfles. “Laten we er met zijn allen alles aan doen om het virus buiten de deur/ onze vereniging te houden. Let daarom goed op elkaar en blijf gezond”, aldus het bestuur.

Op naar het 75-jarig jubileum

De A- en B-selectie van de club zijn op 11 augustus hun eerste officiële training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart, de jeugdtrainingen zijn een dag eerder al begonnen. Vele vrijwilligers hebben afgelopen zomer de kantine aan de binnenkant en de buitenkant een opknapbeurt gegeven, ook op dat vlak is de voetbalclub weer helemaal tiptop. Dat moet ook, want wie een jubileum gaat vieren wil er graag goed op staan. Het bestuur meldt: “We staan voor een prachtig voetbaljaar. Twaalf maanden opwarmen richting het 75-jarig jubileum. Maar bovenal eindelijk weer voetballen, nadat in maart alles tot stilstand kwam.” De voetballiefhebbers uit Heerenveen-Zuid kunnen niet wachten tot het seizoen weer begint en zijn er helemaal coronaproof klaar voor.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 18 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 20 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00