Afbeelding
Henning Heide

De tweede editie van de Henk Angenent Classic

Sport

LEEUWARDEN - Ook dit jaar werd er weer geen Elfstedentocht verreden op het ijs. Voor al die sporters die het al zo lang zonder Tocht der Tochten moeten stellen, organiseert Henk Angenent op zaterdag 11 mei de tweede editie van de Henk Angenent Classic; een wielerklassieker waarin de mythische Elfstedentocht centraal staat.

Henk heeft een bijzondere band met Leeuwarden, want wie herinnert zich niet die wereldberoemde beelden van de finish op de Bonkefeart. Inmiddels is het al weer 22 jaar geleden dat Henk als winnaar over de eindstreep kwam. Nog steeds staat hij regelmatig op schaatsen, maar net zo graag verslind hij de nodige kilometers op de pedalen. "In de Henk Angenent Classic komen beide passies samen."

Vorig jaar op 12 mei deden maar liefst 600 deelnemers mee aan de eerste editie van de Henk Angenent Classic. Daarmee werd de primeur een ongekend succes.  Vandaar dat er dit jaar een tweede editie komt, die de deelnemers over nieuwe paden en routes meeneemt door het Friese landschap. Het nagelnieuwe Van der Valk Hotel is zowel start- als finishpunt van de tocht.

Meer dan fietsen.
Net als vorig jaar biedt de organisatie een Business Arrangement aan voor ondernemende fietsers, . "Als bedrijf doe je met z'n zessen mee en begin je de dag met een luxe sportontbijt. Tijdens het ontbijt zal Henk enkele motiverende woorden spreken, zodat je goed voorbereid en vol energie op de fiets stapt. Ook onderweg en bij terugkomst houdt de verwennerij niet op. Iedereen kan gebruik maken van de douches in het hotel, waarna de tocht onder het genot van een hapje en drankje nabesproken kan worden in ons Live en Cooking restaurant Us Mem." Aldus organisator Maarten.

Trap ook mee!
Wil jij fietsen door de mooiste natuur, omgeven door culturele geschiedenis en in de voetsporen van Henk Angenent? Geef je dan op voor de Henk Angenent Classic. Opgeven kan van tevoren online, maar ook op de dag zelf. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: gehandicapten sportvereniging DOV Leeuwarden. Naast de afstand van 140 km is er ook de mogelijkheid om 80 of 40 km door het Friese land te rijden.

informatie over de tocht op Cyclo van der ValkFietssport.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen gisteren
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00