Friese partij wil geen wolvenhek om Friesland | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
woensdag 20 januari, 2021 17:45
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: FNP

Friese partij wil geen wolvenhek om Friesland

  Samenleving

Politieke partij FNP wil geen wolvenhek om de provincie Fryslân en roept de initiatiefnemers van zo’n wolvenhek van 150 kilometer op tot realiteitszin. De statenfractie van de Fryske Nasjonale Partij ziet zo’n hek niet zitten.


De stichting Wolvenhek Fryslân wil voorkomen dat wolven zich in Fryslân kunnen vestigen en wil dat realiseren door middel van een hek van het IJsselmeer tot aan Lauwersoog. FNP-fractievoorzitter Sijbe Knol: ‘Wij dachten dat wij na de motie in Provinciale Staten om de wolf uit Fryslân te keren het dieptepunt wel hadden gehad. Niks is minder waar.”

‘Hek van 150 kilometer maakt van de provincie een dierentuin’

“Een hek van 150 kilometer lang dwars door het landschap, waar nog geen konijn of hert doorheen kan. Op deze manier maken wij van onze mooie en natuurrijke provincie een dierentuin.” De partij doet een beroep op de provincie om op geen enkele manier medewerking te verlenen aan het initiatief en wijst ook op Europese regelgeving die een dergelijk hek in de weg staat.

Knol: “De uitvoerbaarheid is nul en om een ecosysteem met een hek zo te verstoren gaat elke realiteitszin te boven, zal de polarisatie versterken en een echte werkbare oplossing alleen maar in de weg staan.”

Meer berichten