Sonya de Boer en Ben Lagerhuis van 't Stadhuys.
Sonya de Boer en Ben Lagerhuis van 't Stadhuys. Foto: 't Stadhuys Wolvega

Wolvegasters maken viergangendiner voor voedselbank Heerenveen en Wolvega

Samenleving

Wolvegaster ondernemers werken samen aan een viergangendiner voor Kerstmis, voor de voedselbanken van Wolvega en Heerenveen. De koks van ‘t Stadhuys gaan het eten klaarmaken, daarbij gesteund door verschillende anderen. Zo steunt WOW Wolvega de actie met kerstbroden, Poems, DA drogisterij en de Hema stoppen er een geschenkje bij en Bidfood en Meat Street steunen ook. Mensen van Christengemeente De Weg uit Heerenveen helpen met het bezorgen van de diners.

“Voor ons is het belangrijk dat iedereen met Kerstmis kan genieten”, aldus Ben Lagerhuis en Sonya de Boer van restaurant grand cafe ’t Stadhuys. De eigenaar van hun pand, Watze de Vries, is mede-organisator van deze actie.

Kerst moet gaan over naastenliefde
‘t Stadhuys meldt: “Lang geleden, ver voordat 25 & 26 december een eetfeest was waarbij je Home Alone keek, ging Kerst voornamelijk over naastenliefde. Waarbij je iets doet voor de ander. Oftewel de Kerstgedachte! En die gedachte leeft bij de ondernemers achter ’t Stadhuys. “Als het kan, dan doe je gewoon iets voor elkaar en met elkaar”, aldus de ondernemers. We vinden het een voorrecht dat we hier ons restaurant hebben kunnen vestigen.”

“Ook al zitten we nu gedwongen in een tijdelijke lockdown, toch blijft het belangrijk dat je ook dingen deelt met anderen. In dit geval zijn die anderen waar we het over hebben de klanten van de Voedselbank Wolvega en Heerenveen. Kerst is een periode bij uitstek om je eigen geluk te delen met wie het minder heeft. Dit is precies wat we van plan zijn om te doen op de dagen voor Kerstmis met deze actie.”

Bij de mensen thuis bezorgen
“Wij gaan proberen om de leden van de voedselbank van Wolvega en Heerenveen een onvergetelijke Kerst te geven. Iedereen krijgt een vier gangen diner aangeboden wat we willen gaan bezorgen bij de mensen thuis. De Winkeliers en Ondernemersvereniging WOW Wolvega, steunt deze actie door een kerstbrood te sponsoren. Poems, DA drogisterij en de Hema gaan met een klein geschenkje het geheel nog feestelijker maken. Hiernaast steunen Bidfood en Meat Street ons ook.”

Met online Kerstconcert van Daniël Oostra erbij
“Het koken gebeurt door onze koks van het ’t Stadhuys in Wolvega die vlak voor hun Grand Opening noodgedwongen de deuren dicht moesten houden.Verder krijgen we hulp van Christengemeente De Weg uit Heerenveen, deze zullen ook dit jaar weer een kerstpakket voor de voedselbank Heerenveen verzorgen. Zij gaan ons helpen met de bezorging van de diners. Voor beide voedselbanken wordt er een exclusief online kerstconcert verzorgt met niemand minder dan de zanger Daniël Oostra. Laten we iets doen voor elkaar met elkaar.”

Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 4 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 7 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 14 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00