Afbeelding
Foto: SAR Nederland

Nieuwe sonar-zoekapparatuur voor SAR als gift gegeven

Samenleving

SAR Nederland is erg blij met een gift waarmee het de zoekactiviteiten naar vermiste personen kan verbeteren, in de boot die het gebruikt bij zoektochten op en vooral in het water. De vrijwilligersorganisatie heeft een Garmin ECHOMAP UHD92sv gekregen, met een winkelwaarde van iets meer dan duizend euro.

De Garmin is gemaakt om vissen te kunnen opsporen door vissersschepen. Het is een in zonlicht leesbare kaartplotter met 9 inch touchscreen die is voorzien van een beugelsteun met snelontgrendeling en een transducerbundel met UHD-scansonar en traditionele CHIRP sonar. Daarmee zie je wat er onder je boot en om je boot heen gebeurt, met ongelooflijke details met de optionele transducer.

Gesponsord door twee bedrijven en een familie
SAR Nederland: "We zijn erg blij en dankbaar met onze nieuwe Garmin ECHOMAP UHD92sv. Het is gesponsord door het bedrijf Meester Nautic van Tjeerd Anne Meester, Veldman YachtCharter van familie Veldman en de familie Wijbenga uit IJlst."

"Deze sonar is op een super professionele manier ingebouwd en kan middels een speciale “arm” op maat bediend. Het mooie is ook dat een tweede bemanningslid mee kan kijken op een tablet of smartphone. We willen een ieder bedanken voor deze nieuwe aanwinst . Onze boot is nu geheel klaar en voor diverse taken inzetbaar. Bestickering is verzorgd door het bedrijf KnapWurk uit Bergum, elektriciteit door Yair Nauta en Motorisch door LBB Motoren."

SAR Nederland is een non-profit organisatie die vanuit Friesland werkt met als doel om vermiste personen op te sporen met een team op het water en/of op het land.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00