vrijdag 14 augustus, 2020 16:23
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Gemeente Sneek

Eerste kermis 2020, in Sneek. Lees de regels en het wordt feest

  Recreatie & Ontspanning

De zevendaagse Zomerkermis op het Martiniplein in Sneek duurt van vrijdag 31 juli 13.00 uur tot en met donderdag 6 augustus. Vanwege de nog altijd aanwezige dreiging van het coronavirus zijn er regels bedacht door de gemeente Súdwest-Fryslân waar iedereen zich aan moet houden. Om goed voorbereid op de kermis te zijn kun je die het beste alvast maar even goed doorlezen.

Overigens, de gemeente Sneek belooft dat het een aantrekkelijke kermis, met voor ieder wat wils. Om de kermis ook op een veilige manier te kunnen laten doorgaan, worden er extra maatregelen genomen. Die zijn:

Houd afstand
Ook op de kermis geldt dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Dit geldt niet voor mensen die tot één huishouden behoren en jongeren onder de 18 jaar. Jongeren onder 18 jaar kunnen bij de ingangen van de kermis een polsbandje halen. Door die te dragen, is het duidelijk dat je bij elkaar mag staan. Zie je dat het te druk is op de kermis? Loop dan een extra rondje door het centrum en probeer het dan later nog een keertje.

Ingang en uitgang kermisterrein
Het kermisterrein op het Martiniplein heeft dit jaar twee ingangen en twee uitgangen. Deze bevinden zich aan de kant van het Oud Kerkhof en aan de kant van de Stationsstraat. De rest van het terrein wordt afgesloten met hoge hekken.

Loopstrook
Op het terrein is een loopstrook aangegeven. Deze strook is vier meter breed. Als iedereen zoveel mogelijk rechts loopt is er ruimte genoeg om elkaar te passeren. Verder is er vrije ruimte om te wachten voor een attractie of te genieten van het kijken naar de attractie.

Telcamera’s
Bij de in- en uitgangen worden telcamera’s geplaatst. Daarmee wordt steeds gekeken of het niet te druk wordt. Ook worden gewone camera’s ingezet om het verloop te volgen. Bij te grote drukte wordt het kermisterrein tijdelijk gesloten voor nieuwe bezoekers.

Hygiëne
Bij de toiletten en de in- en uitgangen staan zuilen met desinfecterende handgel. Maak daar gebruik van. De toiletten worden voortdurend schoongemaakt. De kermisexploitanten desinfecteren de attracties regelmatig.

Gratis uurtje voor mensen met een beperking
Op maandag 3 augustus, 13.00 uur – 14.00 uur kunnen mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking (met begeleider) gratis in de attracties. Wil je hier gebruik van maken? Meld je dan met je begeleider op 3 augustus 12.45 uur bij de poffertjessalon. Daar worden de toegangsbewijzen uitgedeeld.

Prikkelarme kermis
Op woensdag 5 augustus, 11.00 uur – 13.00 uur is de ‘prikkelarme kermis’. Dan gaat het geluid op zacht en worden de lichten gedimd.

De gemeente Sneek wenst als organisator iedereen heel veel plezier op de kermis en als iedereen zich aan de maatregelen houdt, verwacht het dat het een mooie week wprdt voor zowel de bezoekers als de kermis-exploitanten.

Meer berichten