Afbeelding
Foto: Google Maps

Heerenveens drugspand voor drie maanden dicht

Politiek

HEERENVEEN - Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen heeft maandag 8 maart een appartement aan de Lindegracht 23a laten sluiten. Hij deed dit nadat de politie hier harddrugs heeft aangetroffen. De sluiting is voor een periode van drie maanden en is op grond van artikel 13b van de Opiumwet en het Damoclesbeleid van de gemeente.

Het pand is verzegeld en er zijn posters aangebracht met daarop de kennisgeving van sluiting. Vanuit dit appartement handelde een huurder in harddrugs.

Vanwege het Damoclesbeleid

Het zogenaamde Damoclesbeleid van de gemeente biedt de burgemeester de mogelijkheid om op te treden tegen drugspanden waar soft- en/of harddrugs worden verkocht, afgeleverd of aanwezig zijn. Sluiting van een pand is bedoeld om de loop naar een woning eruit te halen en de leefbaarheid en veiligheid in de buurt te herstellen.

Meld je vermoedens

De gemeente wijst verhuurders van woningen en panden erop alert te zijn op met wie zij in zee gaan. Drugdealers huren namelijk regelmatig panden om van daaruit verboden middelen te verhandelen.

Wie twijfelt aan de bedoelingen van de huurder of iets ziet gebeuren wat je niet vertrouwt, kan contact opnemen met de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Of bel met team Veiligheid van de gemeente via 14 0513.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 3 uur geleden
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00