Afbeelding
Foto: website gemeente Weststellingwerf

Gratis training volgen om politiek actief te worden

Politiek

De gemeenten Weststellingwerf, Ooststellingwerf, Opsterland, Heerenveen, Smallingerland en De Fryske Marren organiseren een training van vijf avonden waar mensen kunnen leren hoe het is om politiek actief te zijn op gemeenteniveau. De training heet ‘Politiek Actief’.

De gemeenten schrijven: “Wil je meer weten over politiek? Lijkt het je wel wat om invloed te hebben op wat er gebeurt in onze gemeente? Of ben je gewoon benieuwd naar de lokale democratie? Dan is de gratis training Politiek Actief wat voor jou. Op vijf avonden vertellen we alles over democratie en politiek.”

‘De gemeente is namelijk van en voor iedereen’

“En als je denkt: ’Maar daar pas ik toch helemaal niet tussen? Dat zijn toch hele andere mensen dan ik?’ Dan is deze training juist wat voor jou. De gemeente is namelijk van en voor iedereen.” De gemeenten willen met inwoners samenwerken aan de lokale democratie en bieden daarom de training gratis aan. Iedereen is van harte welkom, ook als je niet actief wilt worden in de politiek.

Theorie afwisselen met praktische opdrachten

Op vijf avonden bespreken ze het werken binnen de lokale democratie met raadsleden, burgemeesters en griffiers van de verschillende gemeenten. “We wisselen theorie af met praktische opdrachten over vragen als: Welke actieve rol kun je als inwoner pakken? Wat doet de Rijksoverheid en wat doet de gemeente? Wanneer is het college aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad?”

Het is gratis en digitaal te volgen

De training is gratis en kun je digitaal vanuit je eigen huis volgen op een laptop, iPad of computer. De training wordt gegeven op woensdagavonden van 19.30 uur tot 22.00 uur op 17 februari,  3 maart, 10 maart, 24 maart en 7 april. Informeer bij je eigen gemeente hoe je je moet aanmelden voor deze training.

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00