Afbeelding
Foto: Website Scauting

Verkoop voormalige basisschool Tjalleberd aan bedrijf Scauting Talent

Politiek

De gemeente Heerenveen stemt in met de verkoop van het voormalige schoolgebouw CBS De Anjewier in Tjalleberd en het achtergelegen weiland aan de Aengwirderweg 259 te Tjalleberd voor € 180.000, -- kosten koper, aan de huidige huurder Scauting Talent. Het voormalige schoolgebouw en de bijbehorende grond hebben een grootte van 8340 vierkante meter.

Het bedrijf Scauting Coaching & Detachering BV was al huurder van het pand en is hiermee dus eigenaar geworden. Het bedrijf heeft vestigingen in Hoogeveen, Assen, Hurdegaryp en Tjalleberd en is in 2015 opgericht door Wolter Piek en André Oostenveld. Zij zagen dat veel normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme vastlopen in werk of studie. Hoewel veel van deze mensen over veel talenten beschikken en in staat zijn om te werken, lopen ze vast omdat de omgeving onvoldoende aangepast is op de zaken waar mensen met autisme het moeilijk mee hebben.

Zij bieden wij op alle levensterreinen coaching aangepast op de wensen van de cliënt. Met de OPA-benadering (oprecht persoonlijke aandacht) bieden ze maatwerk. Naast de woonbegeleiding, biedt het bedrijf leer/werktrajecten aan op het gebied van ICT. “Daarbij proberen we aan te sluiten op het bedrijfsleven, zodat de kansen op doorstroming naar werk groter zijn. Ook richten wij ons op persoonlijke ontwikkeling door het aanleren van verschillende vaardigheden.”

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 3 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 9 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 11 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00