Het OM eist een gevangenisstraf voor de zware mishandeling van een politieagent.
Het OM eist een gevangenisstraf voor de zware mishandeling van een politieagent. Foto: Unsplash.com

Gevangenisstraf geëist voor zware mishandeling politieagent

112-Nieuws

Het OM eist 12 maanden gevangenisstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen een 27-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân op verdenking van zware mishandeling van een politieagent in functie in de nacht van 30 op 31 december 2021 in Anjum. De man wordt ervan verdacht dat hij de agent opzettelijk met een bierflesje in het gezicht heeft geraakt, dusdanig dat deze ernstig gewond naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Er waren die avond ongeregeldheden in Anjum en de politie was met de Mobiele Eenheid aanwezig. De burgemeester van Noardeast-Fryslân besloot vlak na middernacht een noodverordening voor Anjum af te geven, waardoor niemand zich meer op straat mocht begeven en gehoor moest geven aan bevelen van de politie.

Verdachte zou zich niet hebben gehouden aan het bevel van de ME om zijn huis in te gaan. Volgens de politie zou verdachte bewust het bierflesje naar het hoofd van de agent hebben gegooid. Verdachte geeft aan dat hij niet met opzet de agent wilde verwonden, maar dat het zijn bedoeling was om de agenten nat te maken. 

Het OM is van mening dat verdachte de opzet had om de agent te verwonden. Wat het OM betreft is wettig en overtuigend te bewijzen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling.

Agressie of geweld tegen hulpverleners, zoals brandweer of politie, is een absolute no go. Bij dit soort strafbaar gedrag zal de officier van justitie zwaardere straffen eisen. Brandweer, politie en andere hulpverleners zorgen immers voor de veiligheid van iedereen. Ze moeten ongehinderd hun werk kunnen doen. Een strafeis van 12 maanden gevangenisstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar vindt het OM in deze zaak passend. Ook vindt de officier de vordering benadeelde partij van 6000 euro toewijsbaar.

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00