Snelheidsduivel in bebouwde kom Joure betrapt | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
woensdag 27 januari, 2021 05:02
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
<p>De flitser noteert 103 kilometer per uur. Het wordt gecorrigeerd naar 99 kilometer per uur.</p>

De flitser noteert 103 kilometer per uur. Het wordt gecorrigeerd naar 99 kilometer per uur.

(Foto: Team Verkeer Noord-Nederland)

Snelheidsduivel in bebouwde kom Joure betrapt

  Politie

Eentje maakte het wel heel erg bont vorige week op de Haskerveldweg in Joure, waar Team Verkeer Noord Nederland de snelheid van de bestuurders aan het controleren was. De snelste van de overtreders bleef officieel nog net binnen een overschrijding van 50 kilometer per uur en mag nog net het rijbewijs behouden. Wel komt er een flinke bekeuring op de deurmat voor de overschrijding met 49 kilometer per uur.


Het is een weg binnen de bebouwde kom dus maximaal is er vijftig kilometer per uur toegestaan. Zoals je op Google Maps kunt zien - en als je de situatie ter plaatse kent - is het wel een mooie weg waar je zomaar te snel op rijdt. Het valt omwonenden ook op dat er vaak te hard wordt gereden, vandaar ook dat er klachten zijn ingediend bij de politie.

Meer dan een derde rijdt te snel

Daarom is Team Verkeer Noord Nederland met de flitser gaan controleren. Van de 523 gecontroleerde voertuigen reden er 189 met te hoge snelheid langs de controle. Iets meer dan een derde van de bestuurders rijdt er dus te snel. Team Verkeer Noord Nederland heeft niet bekend of het vaker gaat controleren om de snelheid ter plaatse verder omlaag te krijgen.

Meer berichten