woensdag 25 november, 2020 20:28
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Politie Sneek

Toegangswegen liepen vast door publiek bij brand in Sneek

  Politie

Bij de uitslaande brand vrijdagavond aan de Rijperahemstraat in Sneek hebben de hulpdiensten zoals politie, brandweer hinder ondervonden van het in grote getale gekomen publiek. Politie Sneek: “Het viel ons op dat er tijdens de brand, ondanks oproepen om dit niet te doen, enorm veel mensen kwamen kijken. Hierdoor werd de doorgang voor hulpdiensten geblokkeerd en liepen de toegangswegen in de wijk vast.”


Hulpdiensten waren erg belangrijk bij deze uitslaande brand in de portiekflat, waarbij vier mensen gewond per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie Sneek de melding van een uitslaande brand aan de Rijperahemstraat. “Wij zijn vervolgens met spoed ter plaatse gegaan. Ook de brandweer en de ambulance waren met meerdere eenheden onderweg. Uiteindelijk werd er opgeschaald naar een zogenoemde GRIP-1 situatie. Dit staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure.”

Hennepkwekerij ontdekt
Vier mensen raakten bij de brand gewond. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een deel van de omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd. Tijdens de brand werd in een aangrenzend perceel een hennepkwekerij aangetroffen. Politie Sneek: “Nadat de brand onder controle was hebben wij de hennepkwekerij ontmanteld. Tijdens deze werkzaamheden werden meerdere explosieven aangetroffen waarna de explosieven opruimings dienst (EOD) werd ingezet. Vervolgens is er een verdachte door ons aangehouden en verhoord. Het onderzoek loopt nog.”

Meer berichten