zaterdag 24 oktober, 2020 23:03
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Beeldbellen met politie Drachten en Heerenveen kan vanaf maandag

  Politie

De politiedistricten Zuidoost en Oost Fryslân starten met iets nieuws: vanaf aanstaande maandag kun je met de agenten van de politiebureau's in Drachten en Heerenveen beeldbellen.


"Wij vinden dat iedereen ons moet kunnen bereiken, ook burgers die door omstandigheden misschien moeilijk fysiek bij ons kunnen komen. Daarom kun je al op meerdere manieren aangifte doen, zoals bijvoorbeeld via internet of telefonisch. Vanaf maandag komt hier voor de bureaus in Drachten en in Heerenveen ook beeldbellen bij."

"Juist in deze tijden is het waardevol om dezelfde dienstverlening op afstand te kunnen geven. Als er voor jou een aangifte wordt ingepland kunnen wij beoordelen of jouw aangifte wellicht geschikt is om via beeldbellen op te nemen. Natuurlijk kun je hier zelf ook om vragen wanneer je 0900-8844 belt."

Na deze pilot volgt een evaluatie
"Er wordt goed gekeken naar de inhoud van de aangifte en het zal altijd mogelijk blijven je aangifte op het bureau te komen doen, het beeldbellen is slechts een extra service. Na de pilot zal er geëvalueerd worden. Als blijkt dat het beeldbellen een succes is zal worden onderzocht of deze manier van werken landelijk ingevoerd kan worden. We zijn benieuwd naar de inzichten en ervaringen die de pilot gaat opleveren."

Meer berichten