donderdag 6 augustus, 2020 17:51
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Politie

Heerenveense autodief opgepakt met hulp van Burgernet

  Politie

Een 35-jarige man uit Heerenveen is dinsdag aangehouden na een belangrijke tip van een oplettende burger. De man had eerder op de dag een auto gestolen en was met die auto nabij Oudehaske bij een verkeersongeval betrokken. Na dat ongeval ging hij ervandoor. Vervolgens is er een Burgernetmelding verzonden met het signalement van de man.

De Burgernetmelding heeft z’n vruchten afgeworpen want niet lang daarna kwam er een melding binnen van een burger die de man had gezien en gesproken en ook kon vertellen in welke richting de man te voet was vertrokken. Daarop zijn agenten direct ter plaatste gegaan en hebben de man kunnen aanhouden vlakbij een camping.

Verstopt op camping
Op die camping probeerde hij zich te verstoppen voor de politie, maar door aanwezige sporen konden ze hem al snel traceren. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij wordt onder andere verdacht van het stelen van een voertuig, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed, drugsbezit en het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij zit nog vast.

Info over Burgernet
Wil je meer weten over Burgernet of je aanmelden voor Burgernetmeldingen in jouw gemeente? Bekijk dan hier onze themapagina over Burgernet: https://bit.ly/2BChAa6

Meer berichten