woensdag 1 april, 2020 10:46
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto:

5 dingen die je niet tegen een zwangere vrouw kan zeggen

  Persoonlijke verhalen

Je kan er een heel boek over schrijven: etiquette-regels voor wanneer een vrouw aankondigt zwanger te zijn. Je kan zomaar iets verkeerds zeggen en dan heb je de poppen aan het dansen. Let dus goed op wat je zegt en laat deze tien dingen vooral achterwegen!

1. Ik wist het!

Wist je het echt? Dat ene gemiste wijntje tijdens de vrijmibo en die gesnauwde opmerking twee weken geleden waren voor jou echt al genoeg bewijs? Zeg je nu dat je haar de afgelopen weken dik vond? Of verbind je al deze zaken nu pas en valt alles op zijn plek? Zeg nu eerlijk...

2. Raak je die kilo's wel weer kwijt?

Er zijn veel dingen die een zwangere vrouw leuk vindt om te horen. Dit is er niet eentje! Laat een vrouw lekker eten wat zij wilt. Haar enige zorg is nu om een baby negen maanden lang te dragen. Gewicht doet er dan niet toe, daar kan ze later wel weer wat aan doen!

3. Weer je zeker dat het er geen twee zijn?

Nu zeg je letterlijk dat je haar dik vindt voor een zwangere vrouw. Ik vraag toch ook niet aan jou of je zeker weet dat je niet moet afvallen?

4. Ga je borstvoeding geven?

Tenzij jij de vader of moeder bent van het kindje doet het antwoord van de vraag er niet toe. Daarnaast is het heel confronterend, want sommige vrouwen willen wel heel graag maar kunnen het niet. Andere vrouwen ervaren door deze vrouw juist heel veel druk om wel borstvoeding te geven terwijl ze dat eigenlijk niet willen. Geen handige vraag dus.

5. Vind je het vervelend als ik aan je buik zit?

Natuurlijk!! Als je ongevraagd aan een moeders buik zit wil ze je hand het liefst langs een kaasraps schuren. Als je het vraagt, en je hebt die vertrouwensband met elkaar, en het mag, ga je gang! Maar zomaar je handen uitsteken, dat zou eigenlijk wettelijk verboden moeten zijn.

Meer berichten
 
CustomHtml_3