woensdag 1 april, 2020 09:35
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Dico de Klein

Voorjaarsboswandeling valkbij Katlijk op 28 maart

  Natuur

KATLIJK – Op zaterdag 28 maart organiseert It Fryske Gea van 10.00 tot 12.00 uur een wandeling door het Ketliker Skar. Ruik jij die heerlijke voorjaarslucht ook? Daar moet je meer van opsnuiven! Wij helpen je daarbij graag, terwijl we tegelijkertijd een verrassende ontmoeting regelen. In het oude wandelbos, vlakbij Heerenveen, leven namelijk verschillende dieren.    

Zo wordt het Ketliker Skar beheert door een populatie damherten. Ze voelen zicht thuis in dit natuurgebied en helpen het prachtige terrein open te houden. Ze zijn namelijk dol op hoge planten en grassen, deze smikkelen ze er lekker tussenuit.

Het cultuurbos heeft een statig karakter en lange rechte lanen. Eind vorige eeuw heeft de familie Bieruma Oosting dit bos aangelegd om hout te produceren. Tegenwoordig leven er vele verschillende soorten dieren en planten. Vergeet ook vooral niet de vele bosvogels! Aan de rand van het bos bevindt zich een uitkijktoren die een prachtig uitzicht biedt over het beekdalgebied de ‘Tjongervallei’. Dit is het beekdal van de rivier de Tjonger.

Onze natuurgids vertelt je vol passie over dit gebied en al haar schoonheden.   

Agenda

Excursie: Voorjaarsboswandeling vlakbij Katlijk

Datum: zaterdag 28 maart van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: Katlijk (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)

Kosten: deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas gratis en
 niet-leden betalen € 4,- (t/m € 2,-)

Opgave: uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten/  of  0511 – 53 96 18

Meer berichten
 
CustomHtml_3