zaterdag 24 oktober, 2020 22:26
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Broekerveiling
Broekerveiling

Lezersreis: Broekerveiling op vrijdag 23 oktober

  Lezersreis

Nederland, ons prachtige landje, heeft zoveel onontdekte parels dat je je kunt afvragen waarom we zo graag in het buitenland op vakantie willen. In de lage landen is nog zoveel bijzonders bloot te leggen. Het middeleeuwse Kampen aan de IJssel, bijvoorbeeld, of de mysterieuze Alde Feanen, in de ochtend vaak in mistflarden gehuld. De schoonste stranden en indrukwekkende deltawerken van Zeeland of de diepste geheimen van onze grootste steden. Gaat u met ons mee om al deze Hollandse pracht en praal te ontdekken? Dat kan nu met RondOm Reizen! 


RondOm Vandaag wil meer zijn dan alleen een krant! Daarom is RondOm Vandaag een unieke samenwerking aangegaan met één van onze trouwe partners; Veenstra Reizen. Samen met hen organiseren we unieke reizen door het mooie Nederland. U bezoekt tijdens deze reizen niet alleen de fijnste plekjes in Nederland, maar u heeft ook de mogelijkheid om op plaatsen te komen die normaal gesloten blijven. Elke editie zullen we u weer verwonderen met een aantal indrukwekkende reizen, inclusief mooie extra’s zoals een heerlijk diner, een bootreisje of een spannende activiteit. Zien we u aan boord van één van de luxe bussen van Veenstra?

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

We beginnen onze dag met een bezoek aan Museum Broekerveiling. In het Museum leert u alles over de rijke historie van de Broekerveiling en het Rijk der Duizend Eilanden.  Na dit bezoek staat er een heerlijke Langedijker lunch voor ons klaar. Na de lunch maken we een rondvaart door het rijk der 1000 eilanden. Tijdens deze rondvaart voelt u zich de tuinder die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging. Na de rondvaart leidt de gids u rond door het museum en praat u graag bij over het leven van de tuinders en hun familie zo rond het jaar 1900. Na de rondleiding door het museum volgt het hoogtepunt van de dag! U neemt plaats op de plek van de  handelaar in de authentieke veilingbanken. U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt en de prijs bepaalt. We sluiten het bezoek af met een kopje koffie of thee met een lekker stukje appeltaart.

Lezersprijs 

€65,- p.p.

Inclusief:

• Vervoer per luxe touringcar
• Bezoek Museum Broekerveiling
• Langedijker lunch
• Rondvaart met schipper/gids
• Veiling
• Koffie/thee met appeltaart

Opstapplaatsen:

Buitenpost, Quatrebras, Hurdegaryp, Tytsjerk; Leeuwarden, Drachten, Heerenveen

Exclusief:

€3,50 reserveringskosten per boeking

Boeken of meer informatie? Kijk op bit.ly/broekerveiligRV of bel 0511 - 54 18 09

Meer berichten