Staldeuren open in Reduzum
Staldeuren open in Reduzum Foto: M.Sjoerd-Hofstra

Staldeuren open in Reduzum

Ingezonden

REDUZUM - Op 18 mei bestaat Reduzum 100 jaar. Om dit te vieren openen verschillende bedrijven deze dag hun deuren voor deelnemers van de Boerderijen Wandeltocht van stichting Friesland Beweegt.

Deze dag wordt georganiseerd voor zowel ouders met kinderen als doorgewinterde wandelaars. Zo kan er gekozen worden uit drie afstanden, 5, 15 of 25 km. Tijdens deze wandeltocht openen verschillende boerenbedrijven hun deuren, waaronder een melkveebedrijf, manege, paardenfokker, een bierbrouwerij en openluchtmuseum Uniastate.

Op de 5 km route worden ook een aantal activiteiten voor kinderen klaargezet. Zo kunnen zij hoefijzer werpen, koekhappen, ranjakoe melken en is er een speurtocht. Kinderen krijgen aan het einde van de tocht ook een klein presentje.

Van tevoren aanmelden voor dit evenement is niet nodig. De start vindt plaats vanaf 9.00u in Café Bar de Welp in Reduzum. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meedoen. Kijk voor meer informatie en precieze starttijden op www.boerderijentocht.frl

ANBI stichting Friesland Beweegt biedt werkervaringsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, stagiaires en andere vrijwilligers. Naast activiteiten in het kader van verkeersveiligheid en eenzaamheidsbestrijding, organiseren ze wandel- en fietstochten over de Waddeneilanden en het Friese vasteland.

Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 6 minuten geleden
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 22 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00