maandag 1 juni, 2020 10:27
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Staldeuren open in Reduzum
Staldeuren open in Reduzum (Foto: M.Sjoerd-Hofstra)

Staldeuren open in Reduzum

  Ingezonden

REDUZUM - Op 18 mei bestaat Reduzum 100 jaar. Om dit te vieren openen verschillende bedrijven deze dag hun deuren voor deelnemers van de Boerderijen Wandeltocht van stichting Friesland Beweegt.

Deze dag wordt georganiseerd voor zowel ouders met kinderen als doorgewinterde wandelaars. Zo kan er gekozen worden uit drie afstanden, 5, 15 of 25 km. Tijdens deze wandeltocht openen verschillende boerenbedrijven hun deuren, waaronder een melkveebedrijf, manege, paardenfokker, een bierbrouwerij en openluchtmuseum Uniastate.

Op de 5 km route worden ook een aantal activiteiten voor kinderen klaargezet. Zo kunnen zij hoefijzer werpen, koekhappen, ranjakoe melken en is er een speurtocht. Kinderen krijgen aan het einde van de tocht ook een klein presentje.

Van tevoren aanmelden voor dit evenement is niet nodig. De start vindt plaats vanaf 9.00u in Café Bar de Welp in Reduzum. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meedoen. Kijk voor meer informatie en precieze starttijden op www.boerderijentocht.frl

ANBI stichting Friesland Beweegt biedt werkervaringsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, stagiaires en andere vrijwilligers. Naast activiteiten in het kader van verkeersveiligheid en eenzaamheidsbestrijding, organiseren ze wandel- en fietstochten over de Waddeneilanden en het Friese vasteland.

Meer berichten
 
CustomHtml_3