dinsdag 17 september, 2019 19:26
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Volwassenen College

Profiteren van je levenservaring bij het vinden van een baan

  Financieel

HEERENVEEN - Hoe ouder, hoe kleiner de kans op een baan. Echter niet na een opleiding tot Doktersassistente bij het Volwassenen College. Vanuit hun ervaring in de zorg en in het onderwijs schreven Karin Reidinga (verpleegkundige en dierenarts) en Willard Gerritsen (arts) een opleiding specifiek gericht op volwassenen. Deze erkende opleiding is anders dan andere opleidingen.

"Wij vinden dat je heel specifiek onderwijs moet maken voor deze doelgroep", legt Reidinga uit. "Volwassenen vragen heel iets anders van hun docenten dan schoolverlaters, en hoeven  niet opgevoed te worden. Het is eerder andersom, iedereen leert hier van elkaar."

Naast  16 uur thuisstudie zijn we op de vaste lesdag actief met de groep bezig met de bestudeerde stof: dit biedt verdieping. Daarnaast lopen de studenten twee dagen stage, dus ze zijn fulltime met de opleiding bezig, aldus Reidinga. Andere locaties van het Volwassenen College bieden positieve ervaringen. Vaak eindigt de stage met een baan.

Dat deze opleiding wat toevoegt, is wel duidelijk. Huisartsen willen gediplomeerde assistenten en er komt te weinig aanwas vanuit de schoolverlaters. "Er zit veel potentie in herintreders en omscholers, juist in dit vak is leeftijdservaring een pre." Het leukste moment van de opleiding is de uitreiking van de diploma's, aldus Reidinga, dat is het bewijs dat deze opleiding werkt.

Meer info: www.zorg.college/heerenveen/

Meer berichten