Afbeelding
Foto: Ambion

Leerlingen en ouders enthousiast over Kei Lab

Educatie

OUDESCHOOT - Enthousiaste gezichten afgelopen maandagavond 4 oktober tijdens de ouderavond Kei Lab op het Kei College. Ouders en leerlingen van de basisscholen De Ynset en Van Maasdijkschool hoorden meer over de inhoud van de nieuwe klas ‘Kei Lab’ voor leerlingen met ‘gouden handen’.

De avond startte met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Ingrid Jansen (bestuurder Ambion) en Peter van Tuinen (directeur Kei College). Daarna vertelden Tryntsje Hofstra (Kei College) en Annelies Hendriksma (Ambion) meer over het Kei Lab. Deze klas geeft leerlingen de kans om te kijken, ruiken en voelen binnen de 7 profielen (vakgebieden) die het Kei College aanbiedt. Onder andere het maken van een flyer, het verwisselen van een wiel, solderen, het maken van een promofilmpje en het ‘ontwerpen’ van je eigen soep staan op het programma. De avond werd afgesloten met een rondleiding door de praktijklokalen. Leerlingen keken hun ogen uit en kunnen niet wachten om te starten met het Kei Lab. ‘Was het maar 27 oktober’, zuchtte een van hen.

Initiatief van Kei College en Ambion

Het Kei Lab is een initiatief van Kei College en Ambion (waar De Ynset en Van Maasdijkschool onderdeel van uitmaken) en bedoeld voor leerlingen uit groep 7 of 8 die zin hebben om hun handen uit de mouwen te steken! Zij komen vanaf woensdag 27 oktober iedere week een dagdeel op het Kei College om leuke dingen te doen.

Met het Kei Lab willen het Kei College en Ambion basisschoolleerlingen met gouden handen alvast kennis laten maken met (de mogelijkheden van) het voortgezet onderwijs. Doordat leerlingen al een kijkje hebben genomen op het voortgezet onderwijs, kunnen zij straks een betere keuze maken voor een vervolgopleiding.

Leerlingen en ouders enthousiast over Kei Lab
Afbeelding
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 12 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 18 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 20 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00