Erik Pilaszek, praktijkopleider en hoofd sport & animatie op Roompot Bospark Lunsbergen met studenten van Cosmo Academy
Erik Pilaszek, praktijkopleider en hoofd sport & animatie op Roompot Bospark Lunsbergen met studenten van Cosmo Academy Foto: Cosmo Academy

Cosmo Academy en Friesland College bieden extra online infoavond

Educatie

HEERENVEEN - De Cosmo Academy aan het Friesland College kiest voor creatieve oplossingen om studenten te ontmoeten, met online informatie-avond op 29 maart en een speciale Cosmo X-perience Day op 1 april.

Op het Friesland College aan de Abe Lenstra Boulevard 29 in Heerenveen kun je bij Cosmo Academy de mbo-opleiding Entertainment & Events volgen. De studenten zijn verzekerd van een stageplaats en met de baankans na hun opleiding zit het ook goed. Roeland Harten, opleidingsmanager Entertainment en Events ad interim, legt uit hoe Cosmo Academy werkt: ‘Bij onze opleidingen speelt het bedrijfsleven een actieve rol in het onderwijs.”

‘Écht alle studenten gaan op stage’

“In het unieke Stay or Go programma geven vertegenwoordigers van de stagebedrijven regelmatig gastcolleges en gaan studenten op bezoek bij bedrijven. Een ander sterk punt in de samenwerking met de bedrijven is dat we een stageplek kunnen garanderen. Echt alle studenten gaan op stage.”

Om dat voor elkaar te krijgen, werkt Cosmo Academy nauw samen met businesspartners als onder andere Roompot, EuroParcs, Van der Valk, Van Hoorne Entertainment, Acttiv en Aniba Productions. 

Extra inventief in de Covid-19 periode

Deze branche is enorm inventief gebleken en totaal opnieuw ingericht op het ‘anders werken’ in deze Covid-19 periode. Daarnaast is het persoonlijke contact met gasten zo belangrijk, dat dit gaat leiden tot een toenemende vraag in personeel. Dat komt goed uit, want bij de opleidingen van Cosmo Academy vormt hospitality de rode draad.

Dit zorgt ervoor dat de studenten beschikken over de juiste gastvriendelijke skills. Met de brede opleidingen van Cosmo Academy kunnen studenten ook in een andere branche aan de slag gaan of doorstromen naar het hbo. Gastvrije, communicatieve mbo gediplomeerden zijn overal inzetbaar. 

Cosmo ziet de toekomstmogelijkheden voor haar studenten dan ook positief. “Wij geloven in een glansrijke toekomst voor startende mbo-studenten in de vrijetijd en recreatie branche.” 

Vakbekwame en gastvrije medewerkers nodig

Ook vanuit de bedrijven in de branche klinken positieve geluiden. “We willen allemaal wel weer graag reizen, sporten of naar een pretpark, theater, festival of evenement. En zodra dit weer kan, krijgt de toerisme- en recreatiebranche een flinke boost en staan zij te springen om jonge hospitality professionals. De toekomst voor onze branche ziet er dan ook goed uit”, zegt Denise Knol, Manager Stagebureau bij Roompot.

“Jaar na jaar zoeken wij meer nieuwe collega’s die samen met ons het hele jaar door klaar staan voor onze gasten. Wat jouw bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.”

Extra online infoavond op maandag 29 maart

Wie belangstelling heeft voor de opleiding Entertainment & Events op het Friesland College is welkom op het extra online Infoavond op maandag 29 maart van 19.00 - 20.00 uur. Cosmo Academy is creatief in hoe studenten kennis kunnen maken met hun nieuwe opleiding; via een live verbinding krijg je een kijkje op de locatie, ontmoet je studenten en docenten en wordt er een presentatie gegeven over de opleiding Entertainment en Events (mbo niveau 3 en 4). 

Aanmelden kan via de website https://www.frieslandcollege.nl/hulp-nodig/kom-kijken/online-infoavond. Nu een dagje op school meelopen soms lastiger te organiseren is, kan je bij Cosmo online les volgen van eigen docenten / praktijktrainers. Zo proef je al de sfeer en heb je de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen.

Interessante Cosmo X-perience Day op 1 april

“Op 1 april organiseren wij de Cosmo X-perience Day van 10:00 - 12:15 uur, deze unieke mogelijkheid is voor iedereen die nog studiekeuze heeft gemaakt of als je al bent ingeschreven bij Cosmo Academy.” Kijk op https://www.frieslandcollege.nl/agenda/cosmo-x-perience-day-2.

Kijk voor meer informatie op https://www.frieslandcollege.nl/mbo-opleidingen/leidinggevende-entertainment-events of https://www.frieslandcollege.nl/mbo-opleidingen/zelfstandig-medewerker-leisure-hospitality.

Over Cosmo 

“Waar Cosmo jaren geleden begon als een entertainment bedrijf met later een opleiding, is nu twintig jaar later, opleiden onze belangrijkste missie. Wij zijn een mbo-opleider in de hospitality branche met een totaalpakket, waarbij we intensief samenwerken met het bedrijfsleven, waardoor theorie en praktijk perfect op elkaar aansluiten.”

Zeven opleiding-locaties in Nederland

Cosmo heeft, verspreid over heel Nederland, zeven MBO-3 en 4 academy’s in de richting van Toerisme, Leisure, Hospitality en Entertainment. Je vindt ze in Den Bosch (waar zowel Cosmo Academy als TUI Hospitality Academy zijn gevestigd), Haarlem (hier vind je Cosmo Academy Entertainment & Events en Cosmo Academy Business Travel), Heerenveen (Cosmo Academy) Rotterdam (Van Hoorne Academy, Show & Entertainment) en Weert (Cosmo Academy). 

Jaarlijks bezorgen meer dan 600 van de hospitality en entertainment talenten en professionals gasten een onvergetelijke tijd bij de partners in binnen-en buitenland. “We bieden opleidingen, trainingen, stages en werkervaring. Wij geloven dat door het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden met gastvriendelijkheid als rode draad, de toekomst naar je lacht. Onze intensieve samenwerking met het bedrijfsleven en oog voor het individu maakt dat ons praktijkgerichte onderwijs onderscheidend is en onze studenten opvallen. Hospitality starts with us!” Kijk ook op www.wearecosmo.nl.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 3 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 9 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00