zaterdag 24 oktober, 2020 22:29
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Fonger de Vlas

Fries elektrisch vergaderschip op 94 in Duurzame 100 Dagblad Trouw

  Educatie

Het elektrisch aangedreven vergaderschip VOF De Vooruitgang van Jorrit Jouwsma en Susan Jansen is op de 94-ste plek geëindigde van de Trouw Duurzame 100. Deze ranglijst rangschikt de duurzaamste Nederlandse initiatieven van het jaar 2019. ‘Het is een eer om in deze lijst te staan’, reageert Susan Janssen-Jouwsma. ‘We steken onze nek uit met ons elektrisch aangedreven schip. Dan is het heel tof om tussen deze initiatieven te staan. We zijn er erg blij mee.”


Susan: “Wij zijn bijzonder blij met de plek en de mogelijkheid om nog meer mensen over onze drijfveren en motivatie te vertellen. Fossielvrij varen wordt (nog) niet geheel omarmd maar we hopen met De Vooruitgang te laten zien dat het wel kan.”

Vanwege coronaregels kan er in het schip momenteel niet worden vergaderd, maar het kan worden geboekt als thuiswerkkantoor. Susan: “Het is ontzettend jammer om te moeten melden, maar wij gaan helemaal dicht voor groepen. Als thuiswerkkantoor zijn wij wel te reserveren voor maximaal twee personen per dag.”

“Zodra de maatregelen rondom COVID worden versoepeld hopen wij een middag te kunnen organiseren voor belangstellenden om ons schip te komen bekijken en onze oplossingen op het gebied van fossielvrij varen te ervaren.”

(Artikel met dank aan Fossielfrij Fryslân gerealiseerd)

Meer berichten