maandag 6 juli, 2020 07:19
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Museum Joure

Leuk zomers doeprogramma voor kids bij Museum Joure

  Educatie

Speciaal voor kinderen is er deze zomer in Museum Joure een superleuk doe-programma samengesteld dat zowel binnen als buiten plaatsvindt. Deze 'De Maakfabriek' heeft als thema 'in beweging, actie geeft reactie'. Het gaat om actie dus, iets wat veel kinderen aanspreekt.

Van 4 juli tot en met 30 augustus is bij Museum Joure deze De Maakfabriek voor kinderen van zo’n 6 tot 14 jaar te doen. Je begint met onderzoek in het museum. Welke apparaten en machines zijn er? Hoe worden ze in beweging gezet en hoe werken ze? Gebruiken ze overbrengingen? Of zwaartekracht? Of beide misschien? Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag en bouwen een supergrote actie-reactiebaan, in de museumtuin.

Vanwege corona andere zomerinvulling bedacht
In verband met de Corona-maatregelen heeft De Maakfabriek deze zomer een andere invulling. Kinderen kunnen de hele zomervakantie (van 4 juli t/m 30 augustus) iedere dag onder openingstijd aan de slag. Bij de balie ligt een opdrachtenblad klaar. Daarmee ga je met je gezin of ander gezelschap op zoek naar bijzondere machines en apparaten in het museum. Die kun je overal in het museum vinden. Van koffiezetapparaten tot theezakjesmachines, drukpersen, klokken, etc. Inspirerend is ook de expositie van Jelle Mastenbroek, met prachtige installaties die reageren op acties van bezoekers.

Natuurlijk gaan de kids ook zelf aan de slag, samen met ouders, opa en oma of andere begeleiders. In de grote tuin bouwen ze een supergrote actie-reactiebaan. Experimenteren met zwaartekracht, overbrengingen en wrijving. Na afloop krijgen ze een leuke verrassing mee naar huis.

Verplicht entreeticket online boeken (geldt ook voor Museumkaarthouders!)
Wil je meedoen aan De Maakfabriek, boek dan online tickets voor het museum. Je hoeft voor De Maakfabriek geen aparte ticket te kopen (een gewoon kinderkaartje is voldoende) en ook geen toeslag te betalen. Houd er wel rekening mee dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum kunnen bezoeken. Begeleiding door de volwassene is ook noodzakelijk, er zijn (meestal) geen educatiemedewerkers aanwezig. Het programma wijst zich vanzelf.

Het online boeken van kaartjes is vanwege de coronamaatregelen verplicht en kan via www.museumjoure.nl. Dat geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart of een Vriendenkaart.

Meer berichten