Maritieme Academie Harlingen Water vergroot je wereld! | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
vrijdag 22 januari, 2021 04:34
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Maritieme Academie Harlingen Water vergroot je wereld!

  Educatie

Ben jij in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar? Hou je van varen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in schepen? Kom dan naar het VMBO Maritiem & Techniek van de Maritieme Academie Harlingen en leer alles over varen, maritieme techniek en het bouwen en onderhouden van schepen en jachten. 


Vanaf klas 1 gaan we meteen los om je alle kennis en vaardigheden bij te brengen, zodat jij later een beroep kunt kiezen in de rijn- binnen- en kustvaart of het bouwen van schepen en jachten. Na vier jaar heb je een vmbo-diploma Maritiem en Techniek op zak en ben je klaar voor de toekomst!

Vakken en begeleiding
De Maritieme Academie Harlingen is een kleinschalige vmbo-school met de focus op maritiem en techniek onderwijs. Naast de verplichte theorievakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, wiskunde, biologie, natuur-/scheikunde en economie krijg je bij ons ook les in nautische vakken over bijvoorbeeld logistiek, communicatie en installaties. We besteden individuele aandacht aan jou en je vaardigheden, zodat de kans groot is dat je slaagt voor het vmbo-diploma. Heb je meer begeleiding nodig dan krijg je dat van ons. 

Wonen in de huisvesting
Volg je bij ons een opleiding dan woon je in de huisvesting. Vanaf klas 1 mag het, vanaf klas 3 is het verplicht voor leerlingen met uitstroomprofiel rijn- binnen- en kustvaart. Op onze huisvesting is het net als op een schip. Je hebt keukendiensten, je deelt een slaapkamer met een of twee anderen en de bootsmannen en -vrouwen zijn er de hele dag voor jou, ook 's nachts. Om te zorgen dat je je snel bij ons thuis voelt hebben we gezellige zithoeken met tv's en spelcomputers, een recreatieruimte en worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd. 

Lego, simulatoren, opleidingsschepen en een laptop 
Bij de Maritieme Academie Harlingen besteden we veel aandacht aan modern praktijkonderwijs. Onze school heeft verschillende vaklokalen voor hout- en metaalbewerking, motoren en mechatronica. Op de computers en beeldschermen in ons Binnenvaart Simulatorcentrum oefen je met echte situaties op schepen. Daarna leer je op onze opleidingsschepen de Prinses Máxima, Emeli, tankduwbak Amalia en jacht Union in het echt wat je al geoefend hebt op de simulator. Met LEGO Mindstorms leer je programmeren, dit doe je op je eigen laptop die je in bruikleen krijgt en mag meenemen als je je diploma hebt behaald.  

Aan het werk of door naar het MBO
Met je diploma VMBO Rijn-, Binnen- en Kustvaart kun je als matroos direct aan de slag op een schip en doorstromen naar een vervolgopleiding. Kies je ervoor om door te leren voor mbo maritiem officier, scheepswerktuigkundige of stuurman dan kan dat bij ROC Nova College in hetzelfde gebouw als ons vmbo. Je kunt met je diploma VMBO Scheeps- en Jachtbouw naar de opleiding MBO Scheeps- en Jachtbouw van ROC Friese Poort in Sneek voor beroepen in de scheepsbouw, jachtbouw en offshore. 

DoeDagen & OpenHuizen 
We nodigen je van harte uit voor onze DoeDagen & OpenHuizen. Voor data en tijden zie onze website www.maritiemeacademieharlingen.nl
Welkom bij VMBO Maritiem & Techniek van de Maritieme Academie Harlingen!

Meer berichten