‘Meer mensen moeten Eerste Hulp kunnen verlenen!’ | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
vrijdag 22 januari, 2021 03:33
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

‘Meer mensen moeten Eerste Hulp kunnen verlenen!’

  Educatie

HEERENVEEN - Een oproep van de EHBO Vereniging uit Heerenveen: "Meer mensen moeten leren hoe ze Eerste Hulp kunnen verlenen." Ze zien dat er steeds minder mensen weten wat te doen bij een ongeluk. De eerste hulp is, of het nou het verbinden van een wond of reanimatie betreft, vaak levensreddend en daarom van levensbelang dat mensen goed kunnen handelen.


Binnenkort start de Heerenveense EHBO vereniging weer met een nieuwe cursus. Tijdens veertien lessen leer je hoe je verschillende soorten wonden moet verbinden, reanimeren en het bedienen van een AED. Daarnaast leer je om zo goed mogelijk de situatie in te schatten; moet het slachtoffer acuut hulp en is een ambulance nodig, kan hij of zij zich melden bij de huisarts of is verdere professionele hulp niet nodig? 

Volgens Watze Draijer, voorzitter van de vereniging, zijn er steeds minder mensen die daadwerkelijk EHBO kunnen of willen verlenen: "Het aantal leden van de vereniging in tanend en dat is een gevaarlijk feit. Steeds minder mensen hebben blijkbaar niet de behoefte om hun avond vrij te maken om te leren hoe ze hun medemens kunnen helpen."

Om zich heen hoort Draijer verhalen van situaties waarbij er niemand was die hulp konden verlenen: "Als omstander voel je je dan hopeloos. Een EHBO-cursus geeft je handvatten en dan weet je wél hoe je kan helpen." Daarnaast is het mogelijk om na een cursus bij EHBO vereniging Heerenveen te helpen bij evenementen als
EHBO'er. 

EHBO Vereniging Heerenveen bestaat al sinds 1935 en heeft dus al jaren ervaring met mensen opleiden tot volwaardige EHBO'ers. Wilt u ook leren wat te doen bij een ongeluk, er zijn nog een aantal plekken vrij voor de basiscursus. Ga voor meer informatie naar www.ehboheerenveen.nl 

Meer berichten