Afbeelding
Foto: City Play Spijkenisse

Toch nog een Elfsteden schaatstocht voor kinderen!

Cultuur

FRIESLAND - De elfstedentocht echt meemaken op natuurijs is de laatste decennia wat lastig geworden, om kinderen van nu toch iets van die bijzondere belevenis mee te geven is er een bijzonder spel ontwikkeld. Dit jaar kunnen kinderen eindelijk de Elfstedentocht weer beleven, namelijk met het speelkleed van de Elfstedentocht.

Elk kind leert deze unieke tocht kennen door de vele details op het speelkleed. Het speelkleed is gemaakt door het bedrijf City-Play. Het is een leuk, leerzaam en herkenbaar speelkleed van de Elfstedentocht. Spelenderwijs leer je de knelpunten en hotspots van Elfstedentocht kennen.

Van kanon langs vuurtoren en Bartlehiem-brug

Van het kanon bij Sloten, langs de vuurtoren door naar Workum. Via Bolsward naar Harlingen en met wat licht van de tractoren richting het keerpunt onder de Bartlehiem Brug door. Via de scheve toren door naar de finish. Op de schaats, met de fiets of met de auto. Het kan allemaal op het speelkleed van de Elfstedentocht.

Met alle details van de elfstedentocht is het een informatief, maar ook superleuk speelkleed. Leerzaam voor de kids en herkenbaar voor de ouderen. De eerste speelkleden van Elfstedentocht zijn al te bestellen als pre-order (www.speelkleed.nl). Zolang de voorraad strekt, want het moet een uniek item blijven.

Erkend door Trusted Shops: veilige aankoop

Het speelkleed is 115 x 175 cm groot, heeft een anti-slip onderzijde en is zacht van boven, makkelijk schoon te houden en het materiaal is recyclebaar. Ben je niet tevreden, dan mag je gewoon gratis retourneren. City-Play is erkend door Trusted Shops, waardoor je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare aankoop.

Wij brengen deze maand 11 nieuwe speelkleden uit, waaronder die van de Elfstedentocht. Het was weer flink wat werk verzetten maar daar zijn hele mooie ontwerpen uit voort gekomen. Wij betrekken bij het ontwerpen van onze speelkleden bewoners uit de steden, zij weten immers de leukste en meeste actuele details te noemen.

Naast het speelkleed van Elfstedentocht en andere grote steden in Nederland en België zijn er speelkleden van het Circuit van Zandvoort en zelfs van het relatief kleine Spijkenisse waar het kantoor en de klantenservice zijn gevestigd is een speelkleed ontwikkeld. 

Maker Roy Verduyn uit Spijkenisse: “Wij werken ook graag samen met lokale winkeliers die het speelkleed aan hun klanten kunnen aanbieden, die horen we dus graag. De volgende stap van City-Play? Dat is een nieuwe lichting speelkleden uitbrengen nog voor de zomer, met opnieuw een aantal Nederlandse steden maar ook buitenlandse steden en een aantal unieke concepten die we nog even als verassing houden.”

Elk kleed steunt een lokaal doel

Van ieder kleed wordt er per stad een lokaal doel gesteund. Er gaat €1,- per kleed naar het goede doel, veelal het (kinder)ziekenhuis uit de regio. “Het is leuk en fijn om een glimlach op een kind zijn gezicht te kunnen toveren, daar krijgt ons team voldoening van”, aldus Roy Verduyn, mede-eigenaar van City-Play. Kijk op deze website voor alle ins en outs: https://www.speelkleed.nl/alle-speelkleden/speelkleed-elfstedentocht/

Hieronder de Friese versie van het Persbericht:

Fryslân - Dit jier kinne bern einlings de Alvestêdetocht belibje, nammentlik troch it boarterskleed fan de Alvestêdetocht. Bern leare dizze unyke tocht kennen troch in protte details op it boarterskleed, wat makke is troch it bedriuw City-Play. 

Nei it suksesfol lansearen fan ferskate buorterskleden is no ek de ‘tocht der tochten’ op ‘e kaart set troch it bedriuw City-Play! Gjin âlderwetsk ferfeelsum buorterskleed by jimme thús, mar in prachtich, learsum en werkenber boarterskleed fan de Alvestêdetocht.

Leare oere de tûkelteammen en ‘hotspots’

Boartsjenderwei leare sy oer de tûkelteammen en hotspots fan de Alvestêdetocht. Fan it kanon fan Sleat, lâns de fjoertoer troch nei Warkum. Fia Bolsert nei Harns en mei it ljocht fan de trekkers rjochting it kearpunt ûnder de Bartlehiem Brêge troch. Fia de skeve toer troch nei de finish. Op ‘e dyk, mei de fyts of mei de auto: it kin allegear op it Alvestêdetocht boarterskleed.

Mei in soad details fan de Alvestêdetocht is it in informatyf, mar ek hiel leuk boarterskleed. Learsum foar bern en werkenber foar âlderein. De earste boarterskleden fan de Alvestêdetocht binne alfêst te bestellen as pre-order (www.speelkleed.nl). Salang’t de foarried strekt, want it moat in unyk item bliuwe!

Feilig en betrouber, erkend door Trusted Shops

It boarterskleed is 115 x 175 sm grut, hat in anty-slip ûnderkant en is sêft fan boppe, maklik skjin te hâlden en it materiaal is reycleber. Bist net tefreden, dan meist fergees retourneerje. City-Play is erkend troch Trusted Shops, wêrtrochst der fan op oan kinst dat it in feilige en betroubere oankeap is.

Dizze moanne bringe wy 11 nije boarterskleden út, wêrûnder it Alvestêdetocht boarterskleed. Wy hawwe bergen wurk ferset en der binne hiel moaie ûntwerpen út ûntstean. Wy belûke by it ûntwerpen fan ús boarterskleed de bewenners út de stêden, om’t sy de moaiste en meast aktuele details witte te neamen.

Roy Verduyn út Spijkenisse: “Wy wurkje graach tegearre mei lokale winkeliers dy’t it boarterskleed oan harren klanten oanbiede kinne. Dy hearre wy dus graach. De folgjende stap fan City-Play? Dat is noch foar de simmer in nije lichting boarterskleden útbringe, mei opnij in oantal Nederlânske stêden, mar ek bútenlânske stêden en in oantal unyke konsepten dy’t we noch efkes as ferrassing hâlde.”

Fan elts kleed ien euro nei goed doel

Fan elts kleed wurdt per stêd in pleatslik doel stype. Der giet €1,- fan elts kleed nei it goeie doel, meastentiids nei it (berne)sikehûs út de regio. It is moai om in glimke op in bernegesicht te toverjen, der kriget ús team foldwaning fan, neffens Roy Verduyn, mei-eigner fan City-Play. Sjoch foar mear ynformaasje op dizze webside: http://www.speelkleed.nl/alle-speelkleden/speelkleed-Elfstedentocht/

Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00