woensdag 21 oktober, 2020 23:23
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Museum Belvedere

Creatieve corona-oplossing bij Museum Belvédère

  Cultuur

Museum Belvédère heeft een creatieve oplossing bedacht over hoe het met de inpandige horeca kan omgaan om toch de bezoekers - die vaak van verre naar het museum komen om de kunst te bekijken - van dienst te kunnen zijn.


Het museum meldt: “Uitzonderlijke tijden vragen om creatieve oplossingen. Wilt u een bezoek aan ons combineren met een kopje koffie of een lekker broodje? Dat kan! Zo lang u de bestelling mee neemt en NIET nuttigt in het museum. Ook al is het slecht weer, ook al komt u van ver ... eten of drinken in het museum is helaas NIET toegestaan. Daarom wordt uw bestelling goed verpakt, zodat u het makkelijk mee kunt nemen. Alle producten worden vers bereid.”

Uiteraard moet je voor je bezoek eerst een kaartje reserveren via de website, het museum volgt de richtlijnen van het RIVM en stelt het dragen van een mondkapje verplicht.

Museum Belvédère toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer. Tot de vaste collectie van Museum Belvédère behoren onder andere werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet. In 2009 is het museum opgenomen in het Nederlands Museumregister.

Meer berichten