Afbeelding
Foto: Museum Belvedere

Creatieve corona-oplossing bij Museum Belvédère

Cultuur

Museum Belvédère heeft een creatieve oplossing bedacht over hoe het met de inpandige horeca kan omgaan om toch de bezoekers - die vaak van verre naar het museum komen om de kunst te bekijken - van dienst te kunnen zijn.

Het museum meldt: “Uitzonderlijke tijden vragen om creatieve oplossingen. Wilt u een bezoek aan ons combineren met een kopje koffie of een lekker broodje? Dat kan! Zo lang u de bestelling mee neemt en NIET nuttigt in het museum. Ook al is het slecht weer, ook al komt u van ver ... eten of drinken in het museum is helaas NIET toegestaan. Daarom wordt uw bestelling goed verpakt, zodat u het makkelijk mee kunt nemen. Alle producten worden vers bereid.”

Uiteraard moet je voor je bezoek eerst een kaartje reserveren via de website, het museum volgt de richtlijnen van het RIVM en stelt het dragen van een mondkapje verplicht.

Museum Belvédère toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer. Tot de vaste collectie van Museum Belvédère behoren onder andere werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet. In 2009 is het museum opgenomen in het Nederlands Museumregister.

Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 1 uur geleden
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 23 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00