dinsdag 29 september, 2020 02:03
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Friese horeca en cultuur wil elkaar versterken

  Cultuur
Foto: Horeca Friesland

Onder het motto 'Horeca en Cultuur Samen Sterker' gaan Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Fryslân) en de culturele wereld in Fryslân meer samen optrekken, met als doel zowel de artiesten meer podium te geven als de horecabedrijven een nog grotere aantrekkelijkheid uit te laten stralen. "We leven in een tijd dat corona de horeca een flinke slag heeft toegebracht. Naast de horecasector heeft ook de wereld van kunst, cultuur en theater flinke klappen opgelopen", zeggen organisator Corné van de Erve (horeca) en Ed van Dijk (cultuur).

Gezelligheid, culinair genot, kunst en cultuur in een omgeving van muziek en theater wordt in het nieuwe idee gecombineerd. Gasten worden getrakteerd op een nieuwe ontmoeting met beeldende kunst (exposities), een muzikaal menu, een klein of iets groter concert of een extra theatrale gang bij een diner of lunch of op het terras. Ook het kleine theater wordt in dit project zeker niet vergeten. Voor de optredende artiesten is het een nieuwe kans met publiek op te treden en voor de horecabedrijven biedt het mogelijkheden cultuur en culinair nog meer te verenigen.

Musici en theatermakers kunnen zich gratis aanmelden
Musici en theatermakers kunnen zich per mail gratis aanmelden bij culturele organisator Art Connection, met vermelding van de nodige achtergrondinformatie. Omdat zowel de horeca locaties zeer verschillend zijn en ook het artiestenaanbod zeer uiteenlopend is, kan iedere artiest uit ieder genre zich aanmelden. Van klassieke musici (piano, kwartetten, kleine ensembles), jazzgroepen tot het populaire Nederlandse lied, alsmede theaterartiesten.

Op de website van Art Connection (www.artconnectionexpo.nl bij ‘Cultuur en muziekbank’) komt vanaf 1 oktober een lijst met belangstellende horecabedrijven en een lijst met musici te staan. De horecabedrijven nemen dan geheel zelfstandig contact op met de artiest. Art Connection is alleen het podium, de verbindende factor en houdt zich dan ook geheel buiten de onderlinge afspraken tussen artiest en locatie. Alleen op verzoek kan geassisteerd worden. Inschrijven is geheel gratis. Met zowel gemeente als provincie worden gesprekken gevoerd om het project te ondersteunen.

Meer berichten