woensdag 30 september, 2020 17:49
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Regenboogweek Heerenveen tegelijk met Coming Out Day

  Cultuur

De eerste Regenboogweek ooit in Heerenveen vindt van 5 tot en met 11 oktober plaats en georganiseerd Stichting Regenboogbelang Heerenveen. De organisatie belooft een week vol kleur.

Jaarlijks is wereldwijd 11 oktober de internationale Coming Out Dag. Op die dag wordt er over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te vieren dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Helaas is dit nog steeds niet vanzelfsprekend. Ook in Regenbooggemeente Heerenveen is het hijsen van de vlag inmiddels een kleurrijke traditie.

Uiteenlopende activiteiten
Naast dit symbolische moment zijn er dit jaar in de week van 5 – 11 oktober 2020 uiteenlopende activiteiten gericht op de LHBTI+ gemeenschap in de regio. Dit alles met als doel het stimuleren van een inclusieve samenleving waar iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt. Uiteraard is iedereen van harte welkom.

Op het programma staan onder andere een filmavond, jongerenmiddag, themabijeenkomst, kerkdienst en ontmoetingsavond. Daarnaast wordt er dit jaar voor het eerst de Regenboog aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een initiatief of persoon die afgelopen jaar heeft bijgedragen aan het bespreekbaar maken en de acceptatie van LHBTI+ onderwerpen in regio Heerenveen.

Speciale website
Alle activiteiten tijdens de Regenboogweek 2020 zijn afgestemd op de Covid-19 maatregelen. Kijk voor meer informatie en het programma op www.rbh.frl.

Meer berichten