donderdag 16 juli, 2020 06:09
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Museum Belvédère

Museum Belvédère erg blij met jaarlijkse subsidie van 200.000 euro

  Cultuur

Medewerkers en vrijwilligers van Museum Belvédère zijn ontzettend blij met de bekendmaking gisteren dat het museum voor het eerst in haar bestaan structurele provinciale subsidie zal ontvangen voor een periode van vier jaar. Het museum kreeg een uiterst positieve beoordeling van de Adviescommissie en dat advies werd overgenomen door het provinciebestuur.

Het museum scoorde ‘excellent’ op alle vlakken zoals inhoudelijke profilering, kwaliteit, professionaliteit en ondernemerschap. "We zijn daar zeer verguld mee zijn", zegt Directeur-conservator Han Steenbruggen. "Hier hebben we zolang op gewacht en keihard voor gewerkt. Een geweldige opsteker. Nu volle kracht voorwaarts!"

Dat is dan ook precies wat het museum gaat doen. Deze week opent weer een nieuwe tentoonstelling (Contre l'Oubli - 'tegen het vergeten'), met maar liefst twee publicaties.

Steenbruggen: "En ook bedankt voor alle hartverwarmende reacties die we mogen (en mochten) ontvangen, zowel nu er wat te vieren valt als in de afgelopen periode van noodgedwongen - en gelukkig tijdelijke - sluiting. We hopen iedereen nog vaak in ons mooie museum te begroeten."

Meer berichten