Afbeelding

Matineeconcert Groot Mannenkoor Noord-Nederland + lezerskorting

Cultuur

Heerenveen - Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft op zaterdag 11 januari 2020 om 12.30 uur een concert in de Goede Herderkerk in Heerenveen. Het projectkoor heeft een vaste kern van meer dan 100 deelnemers gekregen waarmee ze enorm zijn gegroeid. De gedreven mannenkoordirigent Martin Mans vormt een eenheid van de stemmen en laat er enkele solisten bovenuit springen. Het nieuwe repertoire dat ze in Heerenveen ten gehore brengen bestaat uit onder andere: Auld Lang Syne, Coming home, Livin'humble, We are marching, en de Vera Lynn Medley. Vele arrangementen zijn door Martin Mans gemaakt.

De projectbasis waarop dit koor werkt, biedt voor vele zangers ruimte om meer te zingen binnen een korte tijdsperiode. In maart gaat een volgend project van start met het thema: 75-jaar bevrijding.

Bijzonderheden:

Locatie: Goede Herderkerk, Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen.

Datum: zaterdag 11 januari 2020

Aanvang : 12.30 uur

Toegang € 15,=.

Lezerskorting:

Lezers van Rondom Heerenveen krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 5,= en betalen € 10,= i.p.v. € 15,= (max. 2 pers/art.). Voor online bestellingen geldt de actiecode: RH111

Overige informatie

Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van enkele van zijn reguliere koren is hij meer dan 20 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het studietempo ligt hoog. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken.

'Het werken op projectbasis is een goede manier om zangers de gelegenheid te geven om, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te zingen in een andere samenstelling. Dat is de opzet van dit projectkoor. Maar ook mannen die geen lid zijn van een koor zijn meer dan welkom', verklaart Martin Mans.

Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 18 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 20 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00